Zašto je Dubai ultimativna luksuzna destinacija

Kada pomislite na Dubai, verovatno vam na pamet padaju glamur i luksuz po kojima je ovaj emirat poznat…

Neverovatno visoke građevine, fantastični, slavni restorani, živahnost koja dolazi iz ovog dela sveta, koji u svom postojanju kombinuje i staro i novo. Dubai vam nudi mogo toga za istraživanje, za uživanje i spoznavanje, i prava bi šteta bila da ga ne posetite barem jednom u životu. Ovog puta, otkrivamo vam nekoliko razloga zbog je Dubai neverovatno popularno mesto.

Pustinjske noći – Dubai u svom okruženju ima hektare peska koje možete istraživati. Neverovatna razlika između velelepnih nebodera i temperamentnog peska svakako je intrigantna. Pejzaž ovog dela sveta se definitivno može opisati kao spektakularan, a to će vam dokazati samo jedna noć provedena u luksuznom beduinskom šatoru, uz posmatranje Zvezda.

Burj Khalifa – Ova građevina je sinonim za Dubai i njegovu veličanstvenost. Visoka 829 metara, nalazi se odmah pored Dubai Mall tržnog centra, tako da možete posetiti obe lokacije odjednom. Još neko vreme, Burj Khalifa će biti najviša građevina na svetu i definitivno je treba posetiti.

Džamije – Ukoliko ste ljubitelj religiozne istorije, posetite džamije Dubaija. Jumeirah je opcija za ljude svih veroispovesti i polova. Za dašak Plave džamije, posetite Al Farooq Omar Bin Al Khattab džamiju, koja je njen glavni suparnik. Potrudite se da se obučete konzervativno, u skladu sa pravilima Islama, kako ne biste uvredili druge vernike.

Sukovi – Naravno, Dubai ima brojne tržne centre i internacionalne brendove u kojima možete kupiti šta god da vam srce želi. Ipak, sukovi imaju dušu koja se ne može predstaviti u jednoj građevini. Kada stignete, savetujemo vam da sebi date priliku da upijete energiju ovog mesta, sve glasove i brojne ponude, koje idu od začina do sitnica i svega ostalog. Pored toga, Dubai je prvi grad sveta koji ima Super Market koji se nalazi u okeanu.

Miracle Garden bašta – Baldahin od kišobrana će vas pozdraviti u ovoj predivnoj bašti, smeštenoj u samom centru grada. Pažljivo kreirana, još pažljivije održavana, ova bašta je među najlepšim na svetu.

Restorani – Kada ste u Dubaiju, možete obedovati u brojnim restoranima koji su ovenčani Mišelin zvezdicama, ali i u luksuznim lokalima koji još uvek nisu prepoznati od strane slavnog vodiča. Osim toga, Dubai sadrži najveći luksuzni veganski restoran na svetu.

Parfemi – U Dubaiju možete pronaći sve vrste parfema koje postoje na svetu, ali jedan miris koji Dubai izdvaja od svih drugih jeste Shumkh, koji je procenjen na 1.3 miliona dolara. Prema navodima, ovaj miris se na odeći zadržava do mesec dana.

Stari svet – Pre nego što je postao glamurozni predstavnik novog sveta, Dubai je bio malo i misteriozno mesto. Savetujemo vam da posetite ribarsko selo Al Bastakiya gde možete naučiti više od arapskom načinu života, ili posetite neku od starinskih čajdžinica za zaista jedinstveno iskustvo.

Plaže – La Mer je plaža koju morate posetiti ukoliko želite moderno iskustvo. Ona vam nudi kristalno čistu vodu, akvapark, fantastičnu umetničku i kulinarsku scenu. Proštetajte duž njene obale i provedite dan uživajući na suncu.

Imajte na umu da su određeni delovi Dubaija tradicionalni i konzervativni, pa se odevajte i ponašajte u skladu sa tim. Pre nego što se uputite prema najslavnijem Emiratu, pročitajte neke informacije na tu temu, kako biste izbegli eventualne neprijatnosti.