Zakoračite u magični svet Nukutepipi ostrva

Kada je Gaj Laliberte, su-osnivač Cirque du Soleil, odlučio da želi da kupi komadić raja koji će moći da nazove sasvim svojim, uputio se pravo prema Pacifiku…

Milijarder-biznismen i astronaut, istraživao je udaljene delove Francuske Polinezije čak deset godina, tražeći to neiskvareno i nepripitomljeno mesto. Konačno, 2007.godine, on je odabrao Nukutepipi, besprekorno skrovište za retke ptice i floru, kompletno sa šumom koja je oivičena belim peskom i lagunom koju štiti koralni greben koji buja.

Ali, njegovi radovi tu nisu bili završeni. Narednih deset godina, on je stvarao svoje mesto za odmor na privatnom ostrvu. Umesto da ga zadrži samo za sebe, Laliberte ga je pretvorio u jedno od najekskluzivnijih svetskih odmarališta, gde samo jedna grupa turista sa maksimalno pedeset dve osobe može uživati, po ceni od oko 1.1 milion dolara nedeljno.

Bez sumnje, Nukutepipi je predivno mesto, koje se može nadmetati i sa Necker Island Ričarda Brensona. Nuku, kako ga zove osoblje sa sto članova, ima osamnaest bungalova na plaži i vila, pri čemu svaki prostor nudi smeštaj sa hi-tech pogodnostima i umetničkim delima lokalnih stvaraoca. Ušuškana u tropsko rastinje, zaklonjena Master Villa izgrađena je za Lalibertea. Sa više od 600 kvadrata, ovo milijardersko igralište sadrži privatni bazen, kućni bioskop, đakuzi, kuhinju i bar, kao i originalna umetnička dela Damijena Hirsta.

Ipak, na Nuku ne idete da biste ceo dan gledali filmove u zatvorenom prostoru. Gosti mogu surfovati na vetru, uživati u vožnji kanuom, jedrenju, pecanju ili posmatranju kitova. Na samom ostrvu, u ponudi vam je biciklizam, posmatranje ptica, streličasrtvo, tenis, posmatranje zvezda, pilates i joga, zajedno sa neizbežnim spa tretmanima. Kada se radi o kuhinji, sve je iznenađujuće progresivno – od motu piknika, preko poslastica koje vam se serviraju iz prikolice kamiona, pa sve do večere u šumi ili na plaži.

Ono što je najvažnije, Laliberteov komadić raja je definitivno mesto za beg od svakodnevnog cirkusa. Ovde ne morate biti akrobata da biste uživali.