Za vikend posetite Lisabon

Više slika

Više slika

Portugalija je veoma popularna turistička destinacija u Evropi…

U njoj postoji konstantni protok turista već vekovima, a veliki broj Britanaca se preselio u ovu predivnu zemlju. Ovo je zemlja bogate istorije, a portugalska imperija ostavila je svoj pečat u mnogim delovima zemlje. Ona je sada mesto urbane kulture i restorana, klubova i barova koji su popularni među brojnim turistima, koji se iznova vraćaju svake godine.

Lisabon, grad koji se prostire preko brda koja gledaju na Rio Tejo, nudi vam mogućnosti koje se i očekuju od glavne atrakcije jedne zemlje. Tu su gotske katedrale, fantastični manastiri i muzeji koji su deo pejzaža ovog grada i prava poslastica onima koji vole da se upuštaju u otkrivanje istorije jedne zemlje.

Dok blistavi žuti tramvaji voze po krivudavim ulicama grada, građani Lisabona šetaju starim četvrtima, kao što to rade već vekovima. U međuvremenu, u drugim delovima grada, posetioci i lokalno stanovništvo uživaju u kafeima iz ere 1930ih godina ili šetaju obalom, na kojoj se jednom proslavljao povratak Vaska da Game. Iako je istorija ove zemlje i grada veoma stara, njihov duh je i dalje mlad. Tome će posvedočiti brojni restorani u distriktu Bairro Alto, u kojima možete uživati u izvanrednom izboru muzike od džeza, preko regea i elektronike do fadoa koji ispunjava vazduh zabavom koja traje do jutarnjih časova. Noćni klubovi nalaze se svuda po gradu i sasvim prigodno koriste stare prostore, bilo da se nalaze na rečnim dokovima ili u vilama iz 18og veka.

Luxury Experience