Uživajte u zimi na Zanzibaru

Zanzibar je ultimativno iskustvo Indijskog okeana, sa fascinantnim istorijskim Kamenim gradom i veličanstvenim plažama…

Zanizabar je arhipelag napravljen od Zanizabara i Pemba ostrva, i nekoliko ostrvaca manjih dimenzija. Nalazi se u Indijskom okeanu, na oko 25 milja od Tanzanijske obale, južno od ekvatora. Ostrvo Zanzibar dugo je 60 milja, a široko 20, a karakteristično je po veličanstvenim peščanim plažama i koralnim grebenima. Tu se nalazi i već pomenuti magični istorijski Kameni grad, za koji se tvrdi da je jedini funkcionalni antički grad u istočnoj Africi.

U Zimbabveu nema više velikih divljih životinja, a šumsko područje kao što je Jozani naseljeno je majmunima i malim antilopama. Civet je još jedan od stanovnika zanzibarskih šuma i za njega se kaže da je zanzibarski leopard. Mnoge vrste mungosa su takođe prisutne na ovim prostorima, veliki broj ptica, kao i predivnih leptira. Koralni grebeni koji okružuju istočnu obalu bogati su morskim životom, što ovu lokaciju čini savršenim mestom za ljubitelje ronjenja i vodenih sportova.

Najpoznatiji događaji u Zanzibaru su njihov Internacionalni Festival Filma, poznat pod imenim Dhow Countries. Svakoga jula, na ovom događaju predstavljaju se najbolja Swahili umetnička dela, kao i omiljena muzika lokalnog stanovništva – Taarab.

Brilijantne bele plaže Zanzibara okružene su toplim tirkiznim vodama Indijskog okeana, što ih čini savršenim mestom za opuštanje na suncu i akumuliranje nove energije. Biće vam potrebna ukoliko se odlučite da istražite ovo rajsko mesto. Plaže na koje ćete ovde naići ispresecane su slikovitim ribarskim selima, u kojima ljudi žive jednostavnim životom, koja nisu iskvarena i koja su oličenje predivne prirodne sredine. Postoji 25 sjajnih plaža na ovoj predivnoj lokaciji, a neke su toliko udaljene da je umirujuća tišina prekinuta jedino zvucima okeana.

Na severnom delu ostrva nalazi se Nungwi, do kog se dolazi putem koji je obeležen palmama i kokosima. Ovo je inače glavni grad ostrva Zanzibar u kome se mogu videti tradicionalni majstori zanata i gde možete kupiti interesantne suvenire svojim voljenim osobama. Na zapadnoj obali, nalazi se Mangapwani plaža, a sa istočne su Matemwe, Pwani Mchangani, Kiwengwa, Uroa, Bwejuu i Jamiani, koje se protežu u nedogled.