Uživajte u pogledu kroz najveći prozor Islanda

Nakon samo jednog pogleda na islandsku geotermalnu lagunu sa beskrajnom ivicom u Karsens luki, možemo osetiti nivo opuštanja koji nam može ponuditi…

Skoro godinu  dana ranije, Sky Lagoon, smeštena na samo nekoliko minuta vožnje od centra Rejkjavika otvorena je sa svojom beskonačnom ivicom dužine 75 metara, nudeći neverovatni pogled na Severni Atlantski Okean. Ako su vaš prošlogodišnji renderi inspirisali na maštanje, dok ste svoje vreme provodili unutar svojih domova, brojeći dane do kraja vandrednog stanja, nove fotografije ovog fantastičnog lokaliteta, predivnih plavih voda, vulkana, vodopada i stena će vas navesti da odmah počnete da planirate svoje putovanje i uživate u pogledu kroz najveći prozor Islanda.

Iako su odmor i opuštanje u Sky Lagoon ono što će se urezati u vašem umu kao divno sećanje su očaravajući pogledi na Severnu svetlost, tamno nebo i zalaske sunca koji izgledaju nestvarno. Gosti se mogu povezati sa svojim umom, telom i duhom kroz blistave moći geotermalnih voda, radeći istovremeno na ovom podmlađivanju i opuštanju. Laguna koja je nastala kao delo čoveka ima beskrajni rub od 75 metara, zajedno sa hladnim bazenom, saunom, barom u laguni, trpezarijom i prostorom za kupovinu.

Goste se podstiču da prate „ritual u sedam koraka“ dok su u laguni, inspirisani islandskom tradicijom. Koraci uključuju lekovite tople geotermalne vode lagune, poniranje u bazenu sa hladnom, glečerskom vodom za podsticanje imunološkog sistema i pet do deset minuta zadržavanja u sauni za čišćenje kože i zagrevanje kasnije.Četvrti korak uključuje jedinstveni prostor hladne magle koji očigledno podstiče i podmlađuje um, telo i dušu.

Sky Lagoon nudi gostima dva paketa. Skuplji Sky Pass omogućava pristup privatnom prostoru za presvlačenje i tuširanje sa vrhunskim sadržajima za negu kose i kože. Ulaznice za ovo nebesko mesto počinju od 8.500 islandskih kruna, a razni termini dostupni su sedam dana u nedelji.