UAE nude državljastvo talentovanim i inovativnim ljudima

Po prvi put ikada, Ujedinjeni Arapski Emirati žele da požele dobrodošlicu strancima koji žele da postanu njihovi građani, na osnovu čistog talenta…

Novi proces koji je pokrenuo Šeik Mohamed bin Rašid Al Maktoum, premijer i potpredsednik UAE i vladar Dubaija, želi da privuče nove talente u ovu zemlju mogućnosti. Obraćajući se svojim pratiocima na Twitteru, njegovo Visočanstvo, izjavio je: “Usvojili smo nove amandmane zakona, koji dozvoljavaju dodelu državljatstva Ujedinjenih Arapskih Emirata investitorima, specijalizovanim talentima i profesionalcima, uključujući naučnike, doktore, inžinjere, umetnike, pisce i njihove porodice. Nova direktiva želi da privuče talente koji će nam pomoći u našem razvojnom putovanju. Kabinet Ujedinjenih Arapskih Emirata, naši sudovi i izvršna veća će nominovati one koji su pogodni za državljanstvo, u skladu sa jasnim kriterijumima u svakoj kategoriji. Dobitnici UAE pasoša će moći da zadrže svoje postojeće državljanstvo”.

Prema ovom novom projektu, doktori, naučnici, specijalisti iz određenih kategorija, kao i talentovani ljudi kao što su intelektualci, umetnici i kreativci mogu se prijaviti za državljanstvo. Oni koji se smatraju pogodnim moraće da polože zakletvu na vernost i pridržavaju se emiratskih zakona da bi stekli i zadržali pomenuti status, koji je ranije bio otvoren samo za žene Emirata, decu očeva Emirata i dugogodišnje građane koji imaju predsedničku uredbu.

Ukoliko smatrate da im pripadate, već sada možete podneti svoj zahtev.

Luxury Experience