Svetske superjahte zablistale u Porto Montenegru

Ekskluzivni nautički događaj MYBA Pop-Up Superyacht Show u Porto Montenegru u Tivtu, okupio je 22 superjahte, preko 120 brokera, kapetana, agenata, zastupnika i predstavnika jahting industrije iz celog sveta, koji su stigli u Boku Kotorsku s namerom da istraže sve šanse i prednosti Crne Gore za razvoj industrije čarterovanja jahti.

Oduševljenje uglednih gostiju iz svih krajeva Evrope autentičnošću Boke, vrhunskim gastronomskim delicijama, obilaskom jedinstvenog svetilišta starih bokeljskih pomoraca Gospe od Škrpjela, i grada Perasta dočarali su istoriju i potencijale ove zemlje. 

Porto Montenegro je po drugi put dokazao da je na „svetskoj nautičkoj pozornici“ koja brokerima pruža izuzetnu komunikacionu platformu. Predstavnici međunarodne asocijacije jahting brokera MYBA sada imaju prave argumente da Crnu Goru i Porto Montenegro pozicioniraju u omiljenju jahting destinaciju na Mediteranu i tokom sezone sajmova nautike koji predstoje, jer su se uverili u standarde i besprekornu organizaciju.

Na nautičkoj promenadi u Porto Montenegru zablistale su superjahte JoyMe (49,91m), Reve D’Or (46m), Daima (42,5m), ali nova zvezda ovog događaja je Riana (42m) moderna superjahta klasičnog stila koja je u večernjim satima postala zanosna lepotica za sve brokere i goste koji su uživali u ambijentu ovog nautičkog naselja.

Kada razvijate turistički proizvod koji je inovativan i objedinjuje potencijale tako da destinaciju možete da istražite i sa mora, iz helikoptera i na kopnu a sa jakim partnerom koji je Portom Montenegro, tada možete izaći u susret svim zahtevima jahting klijentele i možete očekivati dalji rast u posetama saopštili su iz agencije za razvoj destinacija Discover Montenegro.

Za drugu ediciju ovog skupa jahting industrijalaca imali smo preko 120 izlagača, što predstavlja 60% više delegata u odnosu na premijerno izdanje prošle godine. Čak 30% učesnika činile su regionalne kompanije, uključujući i bokeške lokalne privrednike, što je bio jedan od naših ciljeva, saopštio je direktor MYBA-e za Crnu Goru, Bili Kanjeljas (Billy Cannelas). Najpoznatija imena svetske jahting i čarter industrije, poput kompanija Burgess, Ocean Independence, Northrop & Johnson, CharterWorld, Camper & Nicholsons, YCO, IYC, Bluewater, CSO Yachts i Edmiston.