Skrivene tajne Kariba

Više slika

Više slika

Ako kojim slučajem niste znali – Karibi vam mogu ponuditi mnogo više od Jamajke i Turksa i Kaikosa…

U senci ovih popularnih destinacija za odmor, nalaze se brojna, relativno nepoznata mesta, sa podjednako lepim plažama, i možda čak i prijatnijim iskustvom odmora… Mi vam ovom prilikom predstavljamo top 5 “tajnih” karipskih lokaliteta u kojima ćete uživati kao nikad do sad.

Kulebra – Portoriko

Na veoma maloj udaljenosti od Portorika, nalazi se ostrvo Kulebra, sa grandioznom i impozantnom plažom. Ako kojim slučajem poželite da ovde odete na odmor, treba da znate da je ovde sve mirno i tiho, odnosno da ne možete očekivati burni noćni život i divlje zabave do jutra. Predivne plaže sa puderasto belim peskom navešće vas da pomislite da ste u raju ili u sceni nekog bajkovitog filma. Ako odlučite da odete na ovo ostrvo, preporučujemo vam da rezervišete svoj smeštaj u Club Seaborne, koji se nalazi na vrhu brda. Ovo odmaralište sastoji se od niza belih loža, sa privatnim terasama i ležaljkama, koje su idealne za opušteno provedene dane. Ako želite i malo aktivnosti tokom svog odmora, predlažemo vam da odete na ronjenje u blizini marine, gde ćete moći da vidite tropske ribe i morske kornjače, i da potom posetite Culebritu, odnosno najstariji svetionik Kariba i uživate u pogledu na zalazak sunca.

Kanovan, St Vincent i Grenadini

Ovo malo ostrvo u obliku kuke ima oko 1.200 stanovnika. Ono što mu možda nedostaje kada govorimo o napretku i modernizaciji, ono savršeno nadoknađuje predivnim plažama, sa izobiljem mesta za ronjenje i vožnju brodom. Savetujemo vam da posetite ultra privatni Canouan Resort, koji je okružen najvećim koralnim grebenima sveta, jer ćete se upravo tu maksimalno odmoriti i opustiti. Pogledi koji se pružaju iz ovog odmarališta su neverovatni. Savetujemo vam da nikako ne propustite planinarenje do planine Royal u zoru, odakle tokom vedrog dana možete videti ostrvo St Lusija.

Saba

Nećete pronaći plažu na ovom malenom vulkanskom ostrvu, ali nemojte zato odustati od posete. Ovde postoji izobilje aktivnosti koje će vam ulepšati odmor, od pešačenja i planinarenja, do vožnje brodom, ronjenja, plivanja sa delfinima, ražama i kornjačama. Ako posetite ovo ostrvo, idite i do gejzira, koji će vam dati priliku da vidite neverovatne kreacije vulkanske aktivnosti.

Barbuda

Kako biste došli do uspavane Barbude, morate posetiti Antigvu i odatle doći avionom ili brodom. Šta je nagrada koju dobijate za taj trud? Pink i bele peščane plaže, malena, idilična sela bez drugih turista na vidiku. Imaćete priliku da vidite najređe vrste ptica i drugih životinja ako dođete ovde, a neke glasine govore da će Robert de Niro i Džejms Paker ponovo otvoriti K-Club, odnosno jedini luksuzni hotel na ovom ostrvu. Do tada, posetite Lighthouse Bay Resort, butik posed sa predivnim pogledom na vodu.

Dominika

Sa kilometrima staza za šetnju, tropskim prašumama i crnim plažama, nije ni čudo što Dominiku nazivaju Prirodnim Ostrvom. Ono vam nudi sakrivene vodopade, jezera i gejzire koje možete sami otkriti, pored divljine u kojoj ćete naići na interesantne kornjače i drugo. Ovo ostrvo je dom Kalinago Barana Aute, odnosno plemenu karipskih indijanaca. Što se hotela tiče, savetujemo vam da rezervišete smeštaj u Rosalie Bay odmaralištu, iz kog se pruža pogled na Atlantik, odnosno Tajni Zaliv, a koje nudi šest romantičnih vila, sakrivenih u drveću.

D.Ć.

Luxury Experience