Savršeno proleće u Japanu

Više slika

Više slika

Azija je zemlja izlazećeg sunca, koja brojne turiste privlači interesantnim načinom života i kulturom…

Azijski gradovi su svakako čudesna dela prirode, a i arhitekture. Tokio je mesto koje će vas ostaviti bez daha, Kjoto je centar hramova, dok je glavna atrakcija penjanje na planinu Fudži. Gde god da odete, bilo da je u pitanju Carska planina ili  moderni delovi užurbanog Tokija, bićete oduševljeni predivnom kulturom ove zemlje, njenom sjajnom uređenosti, ali i veoma specifičnom tradicijom. Japan je destinacija koju je najbolje posetiti tokom proleća. Tada cvetaju čuvene japanske trešnje, zbog kojih je cela zemlja magično ružičaste boje.

Ukoliko se spremate za posetu Japanu, svakako bi trebalo da znate, da se Tokio nalazi u vrhu liste najboljih mesta za život. Kao glavni grad Japana, Tokio je najveća metropola sveta, koja se sastoji od 26 gradova, šest manjih gradova i osam sela. Sva ova mesta su tokom duge i slavne istorije srasla u jedinstvenu celinu, koja broji blizu 40 miliona stanovnika. Pored svoje masivnosti, Tokio je i dalje veoma uređen grad, u kome ulice nisu zagušene automobilima i gde svi građani poštuju strogo određena pravila ponašanja.

Svima nam je poznato da je Japan zemlja elektronike. Mesto Akihabara je idealna destinacija za one koji žele da se upoznaju sa istorijom ovog segmenta nauke i najnovijim dostignućima u tom polju. Ovo mesto podseća na pravu pijacu naučne fantastike, gde možete kupiti najnovije i najmodernije uređaje svih vrsta. Još jedna od glavnih turističkih atrakcija koja potiče iz drevnog Japana je Carska palata, koju mnogi nazivaju samim srcem Tokija. Posete unutar palate nisu moguće, ali je uživanje i šetnja njenom okolinom i baštama dozvoljena. Priroda je bila darežljiva prema ovoj zemlji. Planina Fudži, koja je poznata širom sveta, zbog svog vrha koji je uvek prekriven snegom postala je zaštitni znak Japana.

Atrakcija ove magične i mistične zemlje koja svakako ima najveću posetu turista svake godine je Kjoto. Kao bivša prestonica, danas je Kjoto najinteresantnijih, najprivlačniji i najposećeniji grad ove zemlje. Taj podatak nije čudan kada znamo da je Kjoto sedište drevne kulture Japana.

Deo Tokija sa najviše prodavnica, restorana i noćnih klubova je svakako Ginza. Ovde se nalazi i svaka veća robna marka, pa je Ginza raj za kupoholičare. Poznata je i po najskupljem zemljištu na svetu - kvadrat ovde košta i više od 80.000 evra. Tokom vikenda Ginza je pešačka zona, a mnogobrojni restorani otvaraju svoje bašte, pa je i atraktivna turistička destinacija.

Luxury Experience