Sada možete prenoćiti u Operi Garnije u Parizu - i ovo nije šala!

Pariska Opera Garnije je jedno od najupečatljivijih mesta u francuskoj prestonici, a sada možete prenoćiti u čuvenoj zgradi!

Stotine hiljada posetilaca godišnje prolazi kroz pozlaćene sale, penje se uz monumentalno mermerno stepenište, divi se kristalnim lusterima i plafonskim slikama koje je naslikao Mark Šagal. Ali u ovoj čuvenoj zgradi niko do sada nije prenoćio.

Zahvaljujući Airbnb projektu, sada možete bukvalno da prenoćite u Pariskoj operi. 16. jula 2023. srećni par će moći da šeta hodnicima Opere cele noći (moguće u pratnji Fantoma). Na današnji dan možete rezervisati jednu od Box of Honour, koja će privremeno biti pretvorena u luksuznu spavaću sobu za simboličnih 37 evra. Ova loža je jedno od najekskluzivnijih privatnih mesta za gledanje i obično rezervisano za VIP posetioce.

Airbnb je uz pomoć istoričara obnovio N37 Box of Honour, ukrasivši je somotom, luksuznim tkaninama i antikvitetima sa čuvenih pariskih buvljih pijaca. Ovo renoviranje je bilo deo veće donacije za obnovu loža Opera Garnier i očuvanje njihovog istorijskog sjaja. Ideja „spavanja“ u čuvenoj zgradi je da podstakne ljude da „putuju i sanjaju – i izazovu mnogo pozitivnih emocija povezanih sa dalekim lutanjima“.

"O ovome sam sanjao pet godina, otkako smo otvorili kancelariju preko puta Pariske opere. Ovo je jedno od najlepših mesta u jednom od najlepših gradova na svetu“, kaže o projektu Emanuel Meril, šef Airbnb kompanije u Evropi, Africi i na Bliskom istoku.

Opera Garnije, koju je naručio car Napoleon III, postala je pariska znamenitost od svog otvaranja 1875. godine, a njena fasada je postala jedan od simbola grada. Ali mnoga tajna mesta Opere Garnier su nedostupna običnim posetiocima, na primer, krov na kome stoje pčelinje košnice i proizvodi se „operski“ med, ili podzemno „jezero“ – takozvana Fantomova jazbina. Gosti koji rezervišu prenoćište moći će da vide ovu cisternu veličine 54m x 45m (veću od olimpijskog bazena) koja služi kao rezervoar u slučaju požara. Ovde, u gotovo potpunom mraku, pariski vatrogasci učestvuju u podvodnoj obuci.

Airbnb noćnu avanturu vodiće Veronik Leru, praunuka autora Gastona Lerua. Mnogo pre nego što je mjuzikl Endrua Lojda Vebera stigao na scenu Brodveja, Leruov najprodavaniji roman Fantom iz opere čitan je širom sveta.

„Priča koju je napisao moj pradeda inspirisala je ljude tokom godina. Ovo je savršeno vreme da odamo počast njegovom sećanju i pozovemo obožavaoce na mesta njegovog voljenog romana“, kaže Veronik. Za spavaću sobu pozajmila je dve originalne knjige prvog izdanja romana, koje zauzimaju mesto na starinskom noćnom ormariću pored para starinskih operskih naočara.

Ovaj projekat takođe obeležava novu svetsku turneju jednog od najdužih i najomiljenijih mjuzikala na svetu, Fantom iz opere. Biće prikazan u 15 zemalja 2023. godine, uključujući i finalnu produkciju na Brodveju, a fanovi mogu da okušaju sreću i krenu stopama Fantoma tako što će provesti noć u njegovom „prebivalištu“.

Rezervacije su otvorene od srede, 1. marta 2023. na Airbnb-u.

Luxury Experience