Sada možete pijuckati šampanjac na ivici svemira

Za samo 50.000 dolara ova letelica odvešće putnike na 12-časovno putovanje u svemir.

Pre nekoliko godina, odlazak na put u svemir uz ispijanje šampanjca i uživanje u nebeskim pogledima izgledalo je nestvarno.

Kompanija za svemirski turizam World View pretvoriće vaše snove u stvarnost. Kompanija je otkrila model inovativne svemirske letelice u punoj veličini, koja će imati osam putnika i dva člana posade. Kapsule za svemirske letove su dizajnirane tako da ih podiže stratosferski balon nultog pritiska, koji se uzdiže 30.000 metara iznad zemlje, tako da putnici mogu da vide zakrivljenost Zemlje, tanku plavu liniju atmosfere i tamu svemira.

Izrađene u obliku šestougla, kapsule imaju velike eliptične prozore koji nude impresivne poglede na zakrivljenost Zemlje i njena prirodna čuda. Nagnuta sedišta omogućavaju putnicima udobnost dok ostale pogodnosti uključuju koktel sto, ekran sa grafičkim korisničkim interfejsom (GUI) centralnu konzolu, lično skladište i držač za piće.

"Otkrivanje našeg prototipa svemirske kapsule je ključni trenutak za kompaniju dok se pripremamo za naše prvo lansiranje iz Velikog kanjona za samo dve godine“, rekao je Rajan Hartman, predsednik i glavni izvršni direktor kompanije World View.

"Oduševljeni smo partnerstvom sa liderima u vazduhoplovnom dizajnu i inženjeringu kako bismo oživeli našu viziju i osigurali da učesnici svemirskih letova uživaju u zaista transformativnom iskustvu.”

Program svemirskog turizma World View počinje sa laniranjem komercijalnih letova 2024. godine za 50.000 dolara po sedištu. Putovanje će odvesti putnike kroz neka od prirodnih i veštačkih čuda naše planete, kao što su Veliki kanjon i Veliki koralni greben.