Riccione: ljubav na prvi pogled

Više slika

Više slika

Uprkos neprekidnim pohvalama, Italija iz dana u dan ima nove potencijale i mesta koijma nas može iznenaditi i kojima nas može očarati…

Ukoliko uradite sve kako treba, putovanje ovom prelepom zemljom je jedno od onih retkih životnih iskustava koja nikako ne mogu biti precenjena.  Na samo nekoliko mesta se umetnost i život mešaju bez imalo truda. Ovo može biti zemlja Dantea, Mikelanđela, da Vinčija i Botičelija, ali je takođe i zemlja Salvatore Feragama, Giorgio Armania i Gualtiero Marchesia. Hrana, moda, umetnost i arhitektura – brzo ćete uvideti da su koreni italijanske patologije posveta dobrom i lagodnom životu.

RIccione je jedna visoko kvalitetna destinacija. Kombinuje moderne usluge konferencijskog prostora – koji su u potpunosti orijentisani prema klijentima – sa vrhunskom gostoprimljivošću turista, koju ovo mesto tradicionalno nudi svim svojim gostima i posetiocima.

To je jedno suncem okupano mesto sa stilom, antička italijanska lokacija sa modernim, globalističkim odsjajem. Nalazi se na istočnoj rivijeri, oba priobalna destinacija je savršeno mesto za luksuzno letovanje gde možete uživati u koktelima na besprekornom zlatnom pesku. Noću, ljubitelji zabave se iz otvorenih diskoteka vraćaju na plažu, kreirajući neverovatnu vrstu zabave na otvorenom.

Najstarije arheološko nalazište u ovom području datira iz drugog veka p.n.e. Poreklo slave Riccionea kao turističkog mesta datira iz 19.veka, što je započelo konstrukcijom luksuznih vila bogatih ljudi iz Bolonje. U 1930im godinama, ovde je bilo oko 30.000 turista godišnje, sa otprilike 80 hotela. Čak je i Benito Musolini imao vilu u ovom savršenom mestu. Turizam je sada grana koja se ovde masivno razvila, privlačeći uglavnom mlade ljude svojim sjajnim noćnim životom. Rivijera na kojoj se nalazi i koja je cela na Jadranskom moru zove se Riviera Romagnola i ima pregršt diskoteka i barova. Ovo mesto je dobro i za porodice sa decom, kako ima i veliki broj tematskih parkova, a mnogi hoteli imaju i uslugu čuvanja dece u toku celog dana u samom hotelu, kao i na plaži.

Luksuzni hoteli ređaju se jedan za drugim u Riccioneu, privlače veliki broj turista pogotovo u toku letnje sezone. Glavne ulice imaju brojne noćne klubove, barove i hotele, i one su idealna mesta za kupovinu i jelo u toku dana. Morski front je dugački bulevar, oblikovan putem i biciklističkom trakom, koja se pruža do samog kraja grada.

Biciklizam je jako popularan u ovom kraju i veliki broj hotela zarađuje na ovome. Oni imaju specijalne usluge za turiste koji žele time da se bave, poput iznajmljivanja bicikla i biciklističke ture.

Jedan od glavnih događaja u Riccioneu, tačnije na plažama, jeste pink noć, kada ceo grad dobija pink boju. Tada se održavaju mnoge zabave na plaži u toku cele noći sedam dana, a jadranska obala postaje pink zahvaljujući neverovatnom vatrometu.

Luxury Experience