Razlozi zbog kojih morate posetiti Durban

Više slika

Više slika

Sa svojim peščanim plažama i fascinantnom mešavinom afro-indijske kulture, Durban je destinacija koju ne smete zaobći ukoliko planirate da posetite Južnu Afriku.

Na samo sat vremena od Johanseburga ili dva sata od Kejptauna, nalazi se veliki lučki grad, treći po veličini u Južnoafričkoj Republici, koji čeka da bude otkriven.

Užurbani Durban je poslovno i industrijsko središte pokrajine i odiše energijom velikog lučkog grada. Obala Durbana je puna luksuznih hotela, a ovaj grad se često naziva južnoafrički Majami Bič. Njegova luka je najprometnija u Južnoj Africi i jedna je od 10 najvećih u svetu. Durban ima prijatno vreme tokom cele godine, što ga čini savršenim za odmor. Internacionalni aerodrom se nalazi na samo 10 minuta vožnje od grada.

Od adrenalinskih avantura do porodičnih aktivnosti ili jednostavno opuštenog odmora na plaži, Durban nudi nešto za svakoga. Zahvaljujući svojoj blagoj klimi, Durban ima primamljiv život na otvorenom, pružajući zabavne aktivnosti - od planinskog biciklizma i ronjenja do ribolova, ili obilazaka istorijskih lokaliteta.

Za one koji traže relaksirajući odmor na plaži, duga obala kraj mora nudi mnoštvo zlatnih plaža pa vas izbor plaža može razmaziti. Planinarenje ili poseta zanimljivim selima? Samo pola sata vožnje van grada nudi vam mnoge turističke atrakcije.

Durbanska Zlatna Milja, 6km duga plaža koja se proteže duž celog grada je raj za surfere, kupače i ljubitelje sunca. Duž plaže se nalazi bezbroj štandova na kojima ulični prodavci prodaju suvenire i lokalne proizvode. Uskočite u rikšu i krenite u obilazak duž plaže, a kasnije večerajte i uživajte u muzici u nekom od restorana na plaži ili luksuznom hotelu.

Na samom kraju Golden Mile plaže se nalazi tematski park Shaka Marine World koji ima čak 5 oblasti za istraživanje - ronilačku lagunu, interaktivni park sa životinjama, kavez za ronjenje s ajkulama, zatim deo gde su izloženi gmizavci, kao i vodeni park sa mnoštvom tobogana.

Noćni život, zabava i šoping su skoncentrisani u Florida Road ulici, gde se kafei otvaraju još u ranim jutarnjim časovima. Ovde se nalaze galerije, butici, restorani, trendi barovi i klubovi.

Plaže nisu jedina atrakcija u Durbanu, naravno. Na pijaci Victoria Street Market načičkane su tezge sa kojih se šire mirisi indijskih začina dok vas ulični prodavci mame unikatnim nakitom i raznovrsnim đakonijama. Prođite i kroz prometnu ulicu Grey Street, gde se nalazi Juma, najveća džamija na južnoj hemisferi.

Doživite pravu Zulu avanturu, kako biste saznali više o kulturi najveće etničke grupe u Južnoj Africi (ovde živi oko 10 miliona Zulua). U Shakaland i PheZulu Safari parku, koji se nalaze u veličanstvenoj dolini 1000 brda, možete proći kroz replike tradicionalnih Zulu kuća, piti njihovo tradicionalno pivo, posmatrati tradicionalni plemenski ples lii učestvovati u tradicionalnim ceremonijama. Otputujte oko 40 milja zapadno od Durbana, da posetite Adventure Park Isithumba, autentično Zulu selo. Dok ste tamo, pridružite se turneji i naučite više o Zulu običajima, idite na jahanje ili posetite znamenitosti u okviru specijalnih ekskurzija.

Inanda Heritage Route, će vam omogućiti da posetite neke najvažnije istorijske lokacije u gradu. Posetićete rodnu kuću Mahatme Gandija kao i Ohlange institut gde je govorio Nelson Mendela.

Severno od Durbana naći ćete najbolje afričke rezervate i netaknute plaže, zapadno se nalaze velelepne Drakensberg planine i umereni predeli, dok vas na jugu čekaju fantastični tereni za golf, mesta za ribolov i kilometri suptropske obale. Poznat kao Kraljevina Zulua, KvaZulu-Natal predstavlja mešavinu afričke, evropske i indijske kulture. KvaZulu-Natal nudi izvanredne plaže, sunčano vreme, rezervate, zelena brda, brojne plantaže šećerne trske i ostatke istorije iz velikih bitaka Južne Afrike.

Raznovrsni kulturni uticaji dali su jedinstvene kulinarske ukuse koje ne smete propustiti. Restorani u Durbanu nude takođe sve svetske kuhinje.

Popularne oblasti restorana uključuju Florida Road, Chartvell Drive, Helen Joseph Road, Mackeurtan Avenue kao i mnoge restorane duž Golden Mile obale.

Durban poseduje mnogobrojne luksuzne hotele, a naša preporuka je da odsednete u Oyster Box hotelu s 5 zvezdca koji ima pogled na Indijski okean. Druga opcija može biti Southern Sun Elangeni & Maharani Hotel.

Luxury Experience