Promenite svoj život i preselite se u tropski raj

Da li ste ikada maštali o radu sa predivne egzotične plaže, sa osvežavajućim koktelom u jednoj ruci i lepezom u drugoj?

Pa, peščane plaže Bermuda, po svemu sudeći samo čekaju na vas. Nakon donošenja novog zakona, oni će od 1.avgusta davati jednogodišnju vizu svojim posetiocima, koja će im omogućiti da rade ili studiraju na ostrvu tokom 12 meseci, uz neograničene dolaske i odlaske. S obzirom na to da se Bermudi nalaze na maloj udaljenosti od američke Istočne obale, nekoliko letovališta odlučilo je da ponudi mesečno iznajmljivanje rezidencija i privatnih ostrva.

“Mi smo uvek nudili topli doček našim posetiocima, uz predivne ružičaste preščane plaže, a jako smo uzbuđeni što sada imamo priliku da nastavimo tu tradiciju, revidiranim programom boravka za sve naše goste”, kaže Glen Džouns, v.d. direktora turističke agencije Bermuda. “Ova inicijativa otvara put za brojne nove privredne aktivnosti lokalnih preduzeća, dajući nam priliku da podelimo svoj ostrvski način života sa putnicima iz čitavog sveta, koji mogu i žele da rade na daljinu.

Kada program konačno oživi za nekoliko dana, potencijalni digitalni nomadi mogu da se prijave za potvrdu o prebivalištu putem sajta vlade, uz jednokratnu, simboličnu naknadu. Nakon što dobiju odobrenje, stanovici mogu odmah doći na ostrvo, živeti bilo gde i odabrati svoj savršeni smeštaj.

Istaknute opcije vrhunskog iznajmljivanja stanova uključuju jednosobne i trosobne vile, kuće na moru i rezidenciju sa šest spavaćih soba (zajedno s privatnom plažom, teniskim terenom, teretanom, vikendicama za osoblje i kuhinjom kuhara) u The Loren na Pink Beachu; rezidencije sa dve i tri spavaće sobe u letovalištu Rosewood Bermuda na mestu Tucker's Point, u blizini poznatog golf terena; i domove i vile koje su dostupne preko kompanija sa sedištem kao što je Thirdhome.

Možete se sakriti i na privatnom ostrvu: na primer, Hawkins Private Island ima glavnu vilu i čuvarsku kuću sa cenama koje uključuju sva jela i pića, prevoz brodom do marine, puno osoblje, opremu za vodene sportove i još mnogo toga.

Život u tropskom raju, makar na godinu dana, deluje kao ostvarenje snova.