Predivna suncem okupana država - Malta

Više slika

Više slika

Zemlja iz snova, idealna za odmor i uživanje jeste upravo Malta...

Prostire se na tri ostrva u Sredozemnom moru, naspram Sicilije, dok je glavni grad La Valeta, sagrađen od davnina i za mnoge je jedan od najlepših gradova Evrope. Lеpota i bogata istorija krase ovo mesto i čine ga veoma poznatim.

Malta je u srcu Mediterana, može se reći da je kotao pretapanja civilizacije, sa istorijom koja se proteže unazad hiljadama godina. Zemlja je bila naseljena još oko 5 200 godina pre nove ere. Nacionalni jezik je malteški, a pored njega se koristi i engleski.

Ona obuhvata pet ostrva, od kojih su Malta, Gozo i Komino naseljeni, a Kominoto i Filfle nisu. Najpopularnija i posetiocima najzanimljivija turistička mesta su Sliema i Sent Džulijans. Građevine Malte izgledaju čarobno. Zidovi i bedemi su prelepe boje meda, koji pod sunčevom svetlošću dobijaju poseban sjaj. Kuće su sagrađene od krečnjaka, dok kamen obasjan suncem menja svoju boju iz bele u svetlo žutu. Celokupna slika ovih prelepih prizora deluje magično i nestvarno. Ostrvo poseduje dosta kulturno–istorijskih spomenika, koji će vas upoznati sa njihovom bogatom kulturom.

Mladi mogu da uživaju u noćnom životu koji je ovde veoma buran i dinamičan. Veliki je broj lepih barova, prijatnih restorana, modernih hotela, a Malta je takođe jedan od većih centara za kupovinu. Organizovano je mnogo interesantnih atrakcija, kao što su podvodni safari, gusarska tura, i još mnogo zanimljivih aktivnosti u kojima možete da učestvujete ukoliko posetite ovo mesto.

Ovakvu lepotu treba doživeti i dozvoliti joj da u vašim sećanjima živi zauvek.

Luxury Experience