Posetite zemlju čuda napravljenu od leda

Smešten u Heilongjiang provinciji u severnom delu Kine, 36. godišnji festival snega i leda u Harbinu, otvorio je svoja vrata i očarao svoje prve posetioce…

Ovaj festival, koji se održava svake godine, otvoren je 5.januara u parku koji je okovan snegom i meri oko 60 hektara. Festival, koji krase masivne skulpture od snega i leda privlači više od milion posetilaca svake godine, a organizuje ga grad Harbin.

Oko 10.000 radnika provelo je 15 dana u izgradnji ovog zaleđenog kraljevstva, koje je uglavnom bazirano u Žaolin parku, na Sunčanom ostrvu i jednom delu Songhua rečne obale. Skoro 120.000 kubnih metara ledenih blokova izvučeno je iz zaleđene površine Songhua reke. Oko 22.000 kubnih metara veštačkog snega je takođe proizvedeno za stvaranje ovog zaleđenog sela.

Centralni ukras zimske zemlje čuda, nazvan “kruna od leda i snega”, jeste najviši toranj, sa visinom od 40 metara.

Po prvi put održan 1985.godine, ovaj festival inspirisan je tradicionalnim lampionima Heilongjianga, koji su isklesani od leda, a osvetljeni svećama. Tokom godina, festival je postao jedna od glavnih zimskih atrakcija Kine. Aktivnosti i događaji koje festival nudi kogu se podeliti u nekoliko kategorija, uključujući turizam snega i leda, modnu kulturu, sajam snega i leda i sport.

Ovaj tematski park sastoji se od dvadeset jedne grupe poluprozirnih skulptura, koje su ručno isklesane od ledenih blokova. Organizatori su dizajnirali više od 20 igara za odrasle i decu, uključujući šest gigantskih ledenih tobogana i petnaest trkačkih staza. Pored toga, sve skulpture su osvetljene neon svetlima, a u mnoge od njih se može ući.

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Putovanja