Posetite srce Evrope u sred pustinje

Kada bi vas neko pitao koje je vaše omiljeno mesto na našoj planeti, da li biste mogli da odgovorite?

Tačnije, da li biste mogli da odaberete samo jedno? Kako odabrati Švajcarsku umesto Švedske, Venecije ili Nemačke? Pa, ako niste sigurni šta biste u toj situaciji uradili, predlažemo vam da posetite Dubai u bliskoj budućnosti, jer se upravo tamo grad The Heart of Europe – ambiciozni projekat baziran na šest ostrva koja na sebi sadrže najbolje od Evrope. Ovo turističko ostrvo vredno pet milijardi dolara delo je Kleindienst grupe i nalazi se na pet kilometara od obale Dubaija. Megaprojekat može primiti do 16.000 turista, nudeći najveći luksuz, kao i najbolja kulturna, gastronomska i gostoljubiva iskustva Evrope, uz pomoć serije odmarališta, kafea, barova, butika i zabavnih centara.

Glavno kopno ovog projekta još uvek nije završeno, ali prema navodima, čitav projekat bi trebalo da bude kompletiran do kraja ove godine. Heart of Europe sastoji se od Sweden Beach Palaces, Germany Villas, Honeymoon Island, Portofino Hotel i Cote d’Azur Resort delova.

Germany Villas deo sastoji se od predivnih vila na plaži inspirisanih Bauhaus stilom i brojnim zabavnim detaljima koji su svojstveni Nemačkoj. Gosti mogu uživati u nemačkim karnevalima, božićnim marketima, festivalima i Oktoberfestu-

Sweden Beach Palaces sadrži deset četvorospratnih vila nadomak vode, koje su opremljene teretanama, saunama i snežnim sobama, sa prostorijom staklenog krova na samom vrhu. Gastronomi u vama mogu uživati u usoljenim haringama, ćuftama, Skagenu, smorgasbordu i Gloggu.

Seahorse Floating Villas hotel sa sedam zvezvida, sačinjava St Petersburg Island, mesto za romansu i beznadežne romantike. Ovde se mogu održavati venčanja, jer je ambijent prostor besprekoran. Pored toga, svaka vila ima spavaću sobu ispod površine vode, sa pogledom na zaliv.

Venecijanski deo ovog projekta sastoji se od četiri platforme ispunjene čistim luksuzom, gde jedna od njih nudi podvodni nivo sa lobijem, spavaćim sobama i restoranima, koji vam daju priliku da uživate u panoramskom pogledu na okeanski život. To je ujedno prvo podvodno odmaralište koje nudi prevoz gondolama, jahting klub, podvodna iskustva i neverovatnu zabavu, uključujući karnevale i operske performanse.

Evropa svakako ne može biti kompetna bez Švajcarske, a ovaj prostor inspirisan je švajcarskim jezerima prepoznatljive lepote. Sa neverovatnim pogledom na vodu i pristupom besprekornim plažama, ovo mesto nas definitivno asocira na Švajcarsku. Velika plava laguna u centralnom delu ostrva, okružena je ložama napravljenim od drveta, kamena i stakla.

Cote d’Azur Resort u čitavu priču unosi dašak Francuske, tačnije Monaka, Nice, Kana i Sen Tropea. Butik hoteli koji se ovde nalaze, a koji su inspirisani pomenutim gradovima, sadržaće ukupno 839 apartmana. Monaco Cote D’Azur Resort će osvojiti vaša srca raskošnom, savremenom dekoracijom, vrhunskim modnim buticima, belim peščanim plažama i brojnim drugim detaljima, poput bazena u stilu lagune.

Poput originalnog Portofino sela na italijanskoj rivijeri, ovo odmaralište je prvi isključivo porodični hotel sa pet zvezdica u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. On će svoje goste impresionirati šarenim građevinama od terakote, visećom baštom sa preko 31.000 biljaka, olimpijskim bazenom i dečijim klubom. Ovde ćete pronaći dovoljno zabave za svakog člana porodice. Pored toga, ovde se nalazi i Ladies Club spa, gde mogu ući samo žene i zaista se opustiti.