Portofino - savršena lepota Mediterana

Više slika

Više slika

Iskusite lepotu Portofina, ekskluzivnog priobalnog sela u Italiji, na samo sat vremena od čuvenog lokaliteta Cinque Terre…

Ovaj dragulj italijanske rivijere favorit je u kuloarima bogatih i poznatih, a oni ga obožavaju još od pedesetih godina prošlog veka. Danas, Portofino predstavlja jedno od najpopularnijih mesta za odmor na ovom delu italijanske obale.

Do njega možete doći trajektom od Đenove, a tokom letnjeg perioda, obično je pun turista i nudi izobilje događaja koji će vas očarati. Ova luka u obliku polumeseca u ovom periodu godine obično je ispunjena luksuznim jahtama, a bogati i poznati se obično odmah zapućuju u Gucci, Pucci, Hermes i Louis Vuitton butike, autentične restorane, kafiće i luksuzne hotele.

Iako mali, Portofino vam može ponuditi brojne atrakcije, pored predivnih smaragdnih i kristalno čistih voda koje su savršene za plivanje, ronjenje i jedrenje.

Ovde možete videti srednjovekovni zamak, Castello Brown, koji se nalazi na vrhu brda odakle se pruža fantastični pogled na zaliv Portofina i njegovu luku. Ovaj zamak datira iz šesnaestog veka, a okružen je mediteranskim baštama sa cvećem, ružičnjacima i pergolama.

Museo del Parco, terasasta skulpturalna bašta nadomak ovog zamka takođe ima fantastičan pogled, a ispunjena je modernim umetničkim delima. Crkva Sv Đorđa leži skoro u samom centru ovog mesta, a izgrađena je u 12.veku.

Regionalni park ovog gradića će vam dati priliku da šetate sa najvećim uživanjem pored obale i kroz njegove zelene prostore, nudeći spektakularni pogled.

O gastronomiji ovog lokaliteta ne moramo mnogo ni da pričamo, jer kako i sami možete da pretpostavite, ovde vas očekuje ostvarenje snova kada se radi o italijanskoj kuhinji, svežim morskim specijalitetima i vinima.

Luksuznih hotela i odmarališta ima nekoliko,  pa smo sigurni da ćete vrlo lako pronaći neki koji vam savršeno odgovara. Jedino što vas može iznenaditi kada posetite Portofino je činjenica da vam vaš dom neće skoro pa nimalo nedostajati!

Luxury Experience