Pogledajte prvi svemirski salon na svetu

Vaši snovi o putovanjima „van sveta“ se približavaju stvarnosti dok je Space Perspective otkrila dizajn kabine za svoj predstojeći svemirski brod Neptun.

Kompanija je predstavila Neptun kao futuristički balon koji leti na velikim visinama i dizajniran je da odvede turiste na ivicu svemira za 125.000 dolara.

Svemirski brod Neptun biće upečatljiva putna kapsula u stilu salona koja može da primi do osam putnika. Za razliku od drugih međuzvezdanih pandana, ova moderna svemirska letelica uključuje rekonfigurisana sedišta, biljke, održive materijale i, najbolje od svega, mali koktel bar.

"Naša misija je da inspirišemo svemirske istraživače da se bliže povežu sa našom planetom i međusobno. Okruženje u kojem putuju sa nama je ključno za ovo“, rekla je suosnivač Space Perspective, ko-izvršna direktorka Džejn Pointr. Prvi svemirski salon na svetu će prevoziti osam putnika na šestočasovnim letovima brzinom od 12 milja na sat. Neće vas odvesti pravo u svemir, ali ćete lebdeti dovoljno visoko da vidite zakrivljenost Zemlje i tamu svemira koja se postiže na oko 100.000 stopa.

Poletanja su zakazana za kraj 2024. Prema izgledu svemirskog broda Neptun, ovo bi mogao biti najbolji način da se iskoristi 125.000 dolara.