Ovo privatno ostrvo od 8 hektara na meksičkoj rivijeri može biti vaše za 4 miliona dolara

Isla Tortuga, privatno, nenaseljeno ostrvo na zapadnoj obali Meksika nudi plaže koje se naizgled pružaju u nedogled...

Rivijera Najarit je jedna od najboljih destinacija za uživanje na plaži u Meksiku, prepuna luksuznih odmarališta, neverovatnih prilika za surf i raznovrsnih prirodnih pejzaža. Ušuškana između Tihog okeana i šumovitih planina Sijera Madre, meksička država Najarit prostire se na otprilike 320 km i obuhvata živahno turističko središte Puerto Valjarta, selo za surfovanje Sajulita, šarmantne gradove starog sveta i arheološka nalazišta, između ostalog.

Za one koji traže neverovatno privatno bekstvo u neposrednoj blizini međunarodnih aerodroma, Isla Tortuga može biti vaše za 3,9 miliona dolara. Ovo privatno ostrvo od osam jutara nalazi se uz obalu u centru Rivijere Najarit i ima više od hiljadu stopa obale sa pogledom na Platanitos Surf Break. Ostrvo, koje trenutno nema građevine, izuzetno je bujno sa visokim kokosovim palmama i autohtonom vegetacijom. Zonirano je za privatno imanje, malo eko odmaralište ili čak glamping lokaciju. Ovde ne morate da brinete o radoznalim komšijama i prolaznicima, jer je zemljište okruženo sa preko 600 hektara ekološkog rezervata ispunjenog rukavcima.

Zemljište se nalazi na kraju blage, plivajuće, 12 kilometara duge plaže i udaljeno je manje od dva sata od međunarodnog aerodroma Puerto Vallarta, kao i fantastičnih plaža i sela za surf. Ostrvo Tortuga, što u prevodu sa španskog znači ostrvo kornjača, takođe se nalazi pored kampa za zaštitu morskih kornjača — Platanitos Sea Turtle Camp — po kome je ostrvo i dobilo ime.

Od početka pandemije Covid-19, potražnja za privatnim ostrvima je dramatično porasla, jer ona pružaju privatnost, sigurnost i izolaciju. Od privatnih ostrva u Palm Biču na Floridi do Belizea, postoje privatna ostrva širom sveta koja čekaju da budu otkrivena. Iako Meksiko nije često prvo mesto koje vam pada na pamet kada tražite privatno ostrvo, lepota posedovanja jednog imetka ovde krije se u  blizini ostatka sjajnih destinacija i gastronomije u zemlji.

Na primer, Isla Tortuga se nalazi u zajednici Platanitos i poznata je po svom regionalnom jelu pescado sarandeado, sporo dimljenoj celoj ribi sa meskitom na žaru. Ovo područje takođe ima niži nivo turizma od njegovih užurbanih kolega, kao što je Punta Mita na jugu, što znači da se čak i javne plaže često osećaju privatno, mirno i tiho.

Luxury Experience