Otkrivamo najlepše plaže sveta po izboru Instagrama

Konačno smo posle godinu dana dočekali trenutak kada možemo planirati svoje godišnje odmore i beg do nekih dalekih destinacija i nikako nam nije dosadilo da tu činjenicu ponavljamo iznova i iznova…

Želimo da posetimo udaljene krajeve naše planete, uživamo na osamljenim plažama, praktično pustim ostrvima i u prirodi koja je gotovo pa netaknuta ljudskom rukom. Želimo svoj komad raja na zemlji, barem na desetak dana, kako bismo uspešno napunili svoje baterije i posvetili se novim izazovima, koje nam život zasigurno sprema.

Budite iskreni, da li ste ikada otišli na neku predivnu plažu, a da niste napravili nekoliko fotografija? I dok su voda i talasi skoro svuda isti, neke obale se ističu više od drugih, i samim tim, hvataju pažnju budnih fotografa, koji jedva čekaju da ovekoveče neki posebni trenutak, makar samo kako bi ga podelili na svom Instagram nalogu.

Ova platforma za društvene mreže skoro je odabrala najbolje plaže sveta, na osnovu posebnog merila: broja napravljenih fotografija i tagova korisnika, po metru njihove fizičke dužine. Nakon prikupljanja oko 26 miliona haštagova, rezultati su izvedeni, a na listi su se našla neka već poznata, ali i generalno diskretna imena.

Predlažemo vam da se udobno smestite i pripremite za maštanje, a da potom prelistate čitavu našu galeriju kako biste ih otkrili:

Pogledajte galeriju