Otkrivamo: 10 najskupljih gradova 2020.godine

Budući da zabrana putovanja prema brojnim delovima sveta i dalje stoji na snazi, verovatno ne planirate uskoro da se selite iz svoje zemlje…

Ipak, ukoliko razmatrate tu opciju, imamo neke informacije za vas. Predstavljamo vam listu najskupljih gradova sveta za ovu godinu, koja je sačinjena na osnovu najnovijeg Mercer Cost of Living Survey.

Pun uticaj pandemije zapravo nije deo ove liste, pa se Hong Kong našao na samom vrhu ove liste, a prate ga Tokio i Njujork, koji se nalaze na trećem, odnosno šestom mestu. Ono što je iznenađujuće, šest od deset najskupljih gradova ove liste dolazi sa azijskog kontinenta, pa Singapur zauzima peto mesto, dok su Šangaj i Peking na sedmom i desetom mestu. Pri dnu liste, nalazi se Vindhoek, Namibija i Taškent.

Različiti faktori, uključujući fluktaciju valuta, cenu inflacije za robu i usluge, kao i cenu smeštaja, doprinose ceni paketa za preseljenje brojnih zaposlenih koji rade na internacioanlnim zadacima. I dok sama lista sadrži 209 globalnih destinacija, u našoj galeriji možete otkriti njen najzanimljivi deo – top 10: