Otkrijte magiju zvanu Kauai

Ako žudite za neverovatnim putovanjem koje neće samo stimulisati vaša čula, već će vam umiriti dušu takođe, nema boljeg izbora od slikovitog Kauaija.

Poznato kao Garden Island, Kauai je okarakterisan bujnim i predivnim zelenilom gde god da krenete, opčinjavajućim belim peščanim plažama, kojih zapravo više po kvadratnom kilometru površine u odnosu na bilo koje drugo ostrvo Havaja, kao i spektakularnim prirodnim čudima, kao što su Fern grotto, Opaeka’a vodopadi i slavna Napali obala. Samim tim, nije ni čudo što su brojni holivudski filmovi upravo ovde snimani, poput Pirata sa Kariba i Parka iz doba Jure.

Samo tri procenta ovog ostrva razvijeno je za komercijalnu i rezidencijalnu upotrebu, što znači da ovde zaista možete uživati u magičnoj prirodi. Kauai ostrvo je idealno za one koji žele da prigrle Majku Prirodu, jer vam nudi izobilje aktivnosti koje će pomeriti vaše granice i um u neko stanje dubljeg razmišljanja. Ovde ćete shvatiti sasvim drugačiji pojam luksuza, okarakterisan unutrašnjim mirom.

Za iskustvo koje ćete zauvek pamtiti savetujemo vam da se upustite u četvorosatnu turu vodopadima, koju vam nudi Kauai ATV. Ova ekskurzija će vas sprovesti kroz istorijske zemlje plantaža, sporednim stazama, kroz bujne pejzaže i blatnjave puteve, kako biste otkrili neverovatna istorijska mesta, skrivena blaga i sami sebe. Ako vam vremenske prilike budu isle na ruku, moći ćete da napravite predah i plivate nadomak vodopada, kako biste energiju ovog ostrva primili na pravi način.

Pomerite granice svog uma i tela zip line iskustvom, koje svakako nije za one sa slabim srcem. Osetite nalet adrenalina dok vaše telo doseže nove visine, među idiličnim krošnjama, preko lelujavih drvenih visećim mostova i upijajte neverovatni pogled. Ova avantura je fizički i vizuelno izazovna, ali se lako može savladati ako ne pogledate dole. Osetićete neverovatno  olakšanje kada se vratite na stabilno tlo, ali nikada nećete zaboraviti avanturu kroz koju ste upravo prošli.

Jednostavno, nema boljeg načina za upoznavanje sa Napali obalom od polu-dnevne ronilačke ture, praćene sa beskrajnim okeanskim talasima i susretom sa spektakularnim morskim stvorenjima. Istražite milje i milje okeana, osetite pravi mir i golicanje uma koje će vam pružiti pogled na gigantske stene koje okružuju Napali obalu.

Na kraju, nijedan odmor nije kompletan bez nekoliko fantastičnih ostrvskih jela. Ne smete propustiti retke i neverovatno ukusne Kauai ostrige, koje u kombinaciji sa pikantnim korejskim koktel sosom dobijaju fantastičan šmek.