Otkrijte 20 najlepših gradova na svetu prema rečima naučnika

Dok putnici stalno iznova ocenjuju svoje omiljene gradove, mi imamo grupu naučnika koja nam je ovaj put rekla koji gradovi na svetu su najlepši!

Studiju je sproveo Online Mortgage Advisor u kojoj su istraživači skenirali Google Street View za fotografije stotina ulica i više od 2.400 zgrada sa prednje strane u istorijskim gradovima širom sveta. Da bi došli do rezultata, zatim su iscrtali tačke na uglovima svake zgrade da bi izračunali „proporciju najduže i najkraće dužine njenih dimenzija“. Podaci su zatim upoređeni sa „zlatnim presekom“ (1:1,618).

Komentarišući, portparol Online Mortgage Advisor je rekao: „Mnogi umetnici u poslednjih nekoliko vekova ugradili su zlatni presek u svoj rad, verujući da je to zlatni standard u prirodnom estetskom savršenstvu. Koristeći zlatni presek za merenje zgrada i kultnih znamenitosti, krenuli smo da otkrijemo koji grad u svetu može da polaže pravo da ima najlepše zgrade.”

Dok se Čester našao na prvom mestu na listi, sledile su ga Venecija i London na drugom i trećem mestu. U galeriji otkrijte najlepše gradove na svetu prema rečima naučnika, odnosno prema „zlatnom preseku“.

« 19 20 21 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Luxury Experience