Ostrvo iz snova na Filipinima za iznajmljivanje po ceni od 24 €

Ogromna plaža i vila po povoljnoj ceni.

Zamislite luksuznu vilu na beloj plaži, sa palmama i raznim drugim drvećem i pogledom na duboko plavo more: nalazite se u El Nidu, na privatnom ostrvu (iz naših snova) na Filipinima. Ovde gosti ostaju u raju. Mesecima ili nedeljama tokom kojih iznajmljuju ovo tropsko ostrvo, mogu uživati u apsolutnoj tišini koju prekida samo zvuk talasa.

Unutrašnjost vile potpuno je nameštena u minimalističkom stilu, pri čemu drvo preovladava kao građevinski materijal. Spavaće sobe su toliko velike i svetle da liče na dnevne sobe. Ovo ostrvo je toliko lepo da kao da forsira vreme da se zaustavi, kao da je 'potonulo' u sopstveni univerzum.

Paradoks priče je da ovo nije još jedno nepristupačno mesto koje da biste posetili morate biti milioner. Cena mini odmarališta koja uključuje sve obroke, 24-časovnu poslugu i izlete brodom je toliko smešna da je teško poverovati. Tačnije, cena je 398 evra po noći, što, ako se podeli na 16 (pošto prima do 16 gostiju), u suštini odgovara ceni od 24 evra po osobi. Drugim rečima, u bilo kom gradskom hostelu plaćate više.

Da budemo precizni, ostrvo se iznajmljuje u malim grupama počevši od četiri osobe. Zbog toga se smatra savršenim za zabave, odmore sa prijateljima i, zašto ne, za mala okupljanja, rođendane i proslave sa prijateljima i rodbinom.

Sloboda koju čovek oseća kada je danima u potpunoj „izolaciji“ i opuštenosti na privatnom ostrvu verovatno prevazilazi svaki mogući opis, barem prema rečima onih koji su tamo boravili. Zbog toga je veoma teško rezervisati ostrvo i pronaći slobodan termin.

Međutim, ako želite da okušate sreću da provedete nekoliko dana u ovom malom raju, sve što treba da uradite je da često proveravate dostupnost, izaberete datum i broj posetilaca i sačekate dok vaša rezervacija ne bude prihvaćena. Srećno!