Otkrijte zašto je Thanda šest godina zaredom nagrađivano kao najekskluzivnije privatno ostrvo na svetu

Ostrvo Thanda, koje se nalazi na obali Tanzanije, dobilo je najcenjenije nagrade u industriji - Vodeće ekskluzivno privatno ostrvo u svetu na dodeli World Travel Awards 2021.

Ovo priznanje svakako ne dolazi lako, a ovo ultra-luksuzno privatno ostrvo je uspelo u tom podvigu neverovatnih šest puta zaredom, potvrđujući da su oni zaista najbolji.

Smešteno u morskom rezervatu ostrva Shungimbili u Tanzaniji, netaknuti raj se prostire na 5,5 hektara zemljišta. Gosti stižu u ovaj raj tako što prvo sleću na međunarodni aerodrom u Dar es Salamu. Tim sa ostrva Thanda prati goste do odmarališta u helikopteru ili avionu sa 8 ili 12 sedišta, nakon čega sledi kratka vožnja čamcem.

Ništa nije slično ostrvu Thanda, gde gosti uživaju u sopstvenoj privatnoj plaži istražujući ostrvo od 8 hektara. Tokom 5 dana, posetioci rone u najvećem zaštićenom morskom rezervatu u Indijskom okeanu i žive u raskošnim vilama ili bandama (kolibama na plaži).

Netaknuto ostrvo Thanda učinilo je ribolov ilegalnom aktivnošću, osiguravajući očuvanje više od 280 vrsta tropskih riba. Lični morski biolog će goste upoznati sa ovim novim svetom i pomoći vam da se prepustite neverovatnom izboru uzbudljivih vodenih avantura, ekskurzija i aktivnosti, poput plivanja sa ajkulama, ronjenja i još mnogo toga.

Vila se može nazvati velikom kućom na plaži, sa prostranim dnevnim boravkom, pet apartmana, ogromnom dnevnom sobom koja se otvara prema bazenu i još nekoliko pogodnosti. Svih pet spavaćih soba imaju sopstvena kupatila, king-size krevete, idiličan osećaj ostrva sa belim dekorom i prozračne zavese. Po potrebi se mogu postaviti dodatni kreveti za decu u spavaćim sobama ili u biblioteci. Raskošne vile se mogu pohvaliti raznim muzičkim instrumentima i klimatizovanom teretanom. Postoji dobro snabdevena biblioteka prepuna zavidne kolekcije knjiga Ernesta Hemingveja za strastvene čitaoce.

Obroci se posebno poslužuju u ogromnoj trpezariji sa pogledom na okean. Uz obilne obroke gostima je ponuđena i veličanstvena kolekcija vina. Ne postoji bolji način da doživite život na ostrvu, nego u slavnom, klimatizovanom, dvospratnom Bandasu. Možda izgleda rustično, ali je vrlo luksuzno opremljen.Pet spavaćih soba izgledaju prikladno za kralja, sa velikim krevetom, bujnim afričkim tepisima, stolarijom i tropskom kućicom na drvetu.

Eksterijer je opremljen ležaljkama i stolovima, gde možete uživati u toplom suncu osećajući besprekoran beli pesak pod nogama.

Područje na otvorenom je dom odlične hrane sa dozom zabave. Porodice mogu da se zabavljaju uz hranu dok se svi uključuju u pravljenje pice u trpezariji na otvorenom, gde se nalazi tradicionalna italijanska pećnica za pice.

Dani na ostrvu Thanda nisu samo za odmor u bazenu ili na plaži, već i za neke vodene avanture. Hotel nudi avanturističku jahtu Sazi, Real Magic i motorni kruzer Cobalt za goste koji krstare oko Thande i okolnih ostrva. Ostale aktivnosti uključuju ronjenje, jedrenje i jedan od najemotivnijih i najspektakularnijih izleta.

Zakup ostrva Thanda košta 45.000 dolara po noći uz minimalni boravak od pet noći.