Odmor u Francuskoj Polineziji više nije samo san

Nemojte još uvek odustati od svog odmora iz snova i avantura za ovu godinu, jer će to vrlo brzo biti moguće…

Zapravo, ako je verovati izveštajima, već od sledećeg meseca možemo uživati u osvežavajućim koktelima na obali Francuske Polinezije. Ova destinacija sastoji se od 118 ostrva, uključujući kultne lokalitete, kao što su Tahiti i Bora Bora, a spremna je da otvori svoje granice. Ljubitelji putovanja će moći da uživaju u živahnoj prirodi, koralima i maštovitim bungalovima iznad vode.

Odmor nakon pandemije korona virusa će definitivno biti oslobađajuće iskustvo, ali će ipak doći sa određenim merama predostrožnosti i opreza. Vlada Francuske Polinezije je kao obaveznu stavku za sve putnike navela testiranje na Covid-19 72 sata pre polaska, uz donošenje prateće dokumentacije pre ukrcavanja na let. Potencijalni posetioci koji su imali korona virus, moraće da budu negativni minimum tri nedelje, a moraće da donesu “sertifikat imuniteta”, kao dokaz.

Slični kriterijum podelila je Tahiti Tourisme organizacija, napomenuvši da će od 15.jula otvoriti svoje granice za posetioce iz Sjedinjenih Država i Evrope. U njihovom slučaju, mere opreza će se neće primenjivati samo pre leta, već i nakon sletanja, gde će posetioci morati da naglase svoj plan putovanja i da ostave kontakt. Postoje određena pravila, koja nisu zapravo pravila, već nešto na šta ćemo morati da se naviknemo. Na primer, nošenje maske u javnosti nije obavezno, ali se svakako snažno preporučuje.

Slično tome, u sadašnje vreme nije posebno pametno putovati bez putnog osiguranja. Osim toga, turisti moraju biti spremni na nasumično Covid-19 testiranje četiri dana nakon dolaska. Ukoliko se pokaže da su pozitivni, biće izolovani i njihov plan puta će biti ispraćen, sa ciljem sprečavanja širenja zaraze.

Ipak, uprkos svim merama opreza, ovo su svakako dobre vesti za sve nas. Pored toga, nije samo Francuska Polinezija destinacija koja otvara svoja slikovita vrata – u tome su im se pridružila karipska ostrva, uključujući Bahame, Devičanska ostrva i St Luciju.