Odmor iz snova: odsednite u ovom prelepom zamku na vrhu brda u Japanu

Želite da se osećate kao „poseban gospodar zamka“? Ovaj luksuzni „stan sa kupolom“ obećava upravo to!

Smatrate se niponofilom? Mislimo da smo pronašli vašu destinaciju za odmor iz snova. To je istorijski japanski zamak u kome zapravo možete da odsednete - i nekoliko noći ovde će vam omogućiti da se osećate, kao "poseban gospodar zamka".

Nalazi se u Hiradu, gradu u prefekturi Nagasaki na samom južnom delu japanskog kopna, a originalno ga je sagradio lokalni vojskovođa po imenu Macura Šigenobu 1599. Kao što je to slučaj sa mnogim dvorcima u svetu, kasnije je spaljen, ponovo izgrađen, a zatim ponovo srušen 1800-ih. Trenutna zgrada je rekonstrukcija izgrađena 1960-ih i još uvek ima sve karakteristike japanskog zamka. Zamak je visok, sa belom fasadom i puno složenih detalja, veličanstvene simetrije i krovova koji se savijaju nadole. Majstorski!

Dakle, kakav smeštaj i uslugu treba da očekujete? Skoro potpuni luksuz. Gosti borave u dvospratnom stanu u samoj kupoli, koji ne sadrži samo spavaću sobu i opšti životni prostor, već ima i terasu i vinski podrum. Nije vam dozvoljen ulazak u kuhinju - ali to je zato što sve obroke priprema vaš lični kuvar.

Enterijer je vrlo luksuzuan sa savremenim dizajnom. Gosti se mogu obući u kimono i počastiti se tradicionalnim ceremonijama ispijanja čaja, borilačkim veštinama, meditacijom i hirado kagurom - stilom plesa koji je ključni deo lokalne Hirado kulture. A ako uspete da vam sve to dosadi zamak pruža zapanjujući pogled na obližnju luku, zaliv i ostrvo Kurokošima. U zamku se takođe nalazi muzej o istoriji tog područja, dok će vas obližnji park i svetilište Kameoka takođe oduševiti.

Imajte na umu da Japan još uvek ne dozvoljava većinu međunarodnih dolazaka zbog pandemije. To verovatno znači da će vaši samurajski snovi morati da sačekaju dok se stvari ne „ohlade“, barem malo.