Novi Zeland ne želi influensere na svom ostrvu

Novi Zeland, destinacija neverovatne lepote i prirode, želi da njeni posetioci uživaju u svemu što ona može ponuditi, bez uticaja influensera…

Najnovija kampanja Turističke organizacije Novog Zelanda promoviše inovativna iskustva na svojoj teritoriji, radije nego posete hit lokalitetima koji su uvek puni influensera i toliko puta prikazani na društvenim mrežama. Samim tim, Novozelanđani su pozvali i influensere da okrenu novi list i naprave pauzu od kliše objava na društvenim mrežama. Ovaj poduhvat im može pomoći da akcentuju slikovite aspekte svoje zemlje, umesto odabranih nekoliko lokaliteta koji su postali popularni zahvaljujući društvenim mrežama.

Turistička organizacija je svoju poruku i molbu svim potencijalnim putnicima namernicima prenela putem video snimka, u kom glavnu ulogu igra komičar Tom Senzburi, kao usamljeni rendžer u “jedinici za društvenu opservaciju”, koji zaustavlja ljude koji pokušavaju da naprave fotku u stilu influensera. Video koji traje 2.5 minuta dobio je naziv “Travelling Under Social Influence” navodi sve posetioce ove predivne zemlje da napuste svoju zonu komfora. Kako Senzburi kaže: “Sve sam ovo već video, svi smo videli. Ovog leta, hapsimo svakoga ko putuje pod uticajem influensera. Morate misliti van kvadrata”, misleći na format Instagram objava.

Interesantni video dobio je pozitivne kritike i odgovore iz čitavog sveta, a da li će uroditi plodom, ostaje da vidimo.