Nedostaje vam priroda? Imamo rešenje za vas

Samoizolacija se daleko lakše podnosi kada ste u društvu pande…

Da li ove dane samoizolacije ili karantina podnosite teško, odnosno sve teže iz dana u dan? Iako smo svi svesni koliko je važno da svoje društvene kontakte smanjimo koliko god da je moguće i ostanemo u svojim kućama, priznajemo da nam samoizolacija ne pada baš tako lako. Ukoliko nemate obavezu da radite od kuće, onda svoje vreme možete ispuniti različitim aktivnostima, bilo da se radi o usavršavanju starih znanja ili sticanju novih, novim hobijima ili običnom odmaranju uz omiljene serije i filmove.

Ipak, koliko god nam je sadržaja dostupno putem televizije ili online, ono što nam u ovo vreme zaista nedostaje jeste kontakt sa prirodom. Mnogi od nas su navikli na svakodnevne šetnje i uživanje u mirisu prolećnog vazduha, a to nam sada nije dostupno.

Ukoliko delite sa nama to mišljenje i žudite za bilo kojim kontaktom vezanim za prirodu, savetujemo vam da prelistate našu galeriju i otkrijete sedam sajtova koji će vam dati priliku da se opustite uz uživo emitovanje iz prirodnih rezervata i razigrano ponašanje brojnih životinja.

Nakon samo jednog pogleda na bilo koji od ovih sajtova, osetićete se bolje, a to svakako nije slučajnost. Prema istraživanjima stručnjaka, naši centri zadovoljstva se aktiviraju kada ugledamo nešto slatko, ispuštajući veliku dozu dopamina.