Najskuplji gradovi sveta 2017

Mnogi od nas su razmišljali o novom početku u nekom nama sasvim novom gradu...

Možda vas doziva romantika Pariza, neonska energija Tokija ili pak kulturne institucije Njujorka. Ali, morate znati, da uz svaki od ovih gradova ide neki sasvim drugačiji način života, koji je ispraćen poprilično visokim cenama.

Kako piše magazin Economist u svom godišnjem rangiranju najskupljih gradova sveta, naše omiljene destinacije nalaze se na top deset listi, što ih čini paprenim za one obične ljude.

Prilikom ovog istraživanja, RD dizivija Economist Grupe, uporedila je više od 400 cena za preko 160 proizvoda i usluga, uključujući hranu, stanarinu, garderobu i prevoz, kao i slobodno vreme, kako bi se dobilo realno rangiranje gradova.

Singapur se našao na prvom mestu ove liste četvrtu godinu za redom, sa snažnim konkurentima sa azijskog podneblja odmah iza sebe. Hong Kong je odbranio svoju prošlogodišnju titulu drugog najskupljeg grada sveta, dok se Cirih našao na trećem mestu.

Tokio i Osaka opet su deo ovog rangiranja, što znači da azijski gradovi sačinjavaju polovinu ove liste. U izveštaju su navedeni i najpristupačniji gradovi za život, a kao broj jedan naveden je Almati u Kazakhstanu, a potom su tu London, Buenos Ajres, Meksiko Siti i Peking.

Prelistajte našu galeriju i pogledajte koji su se još gradovi našli na listi najskupljih.