Najbolje vreme za posetu Balija

Više slika

Više slika

Ostrvo Bali poznato je kao jedna od najlepših tropskih destinacija za odmor. Sunce, surfovanje ili živa kultura većinski hinduističkog stanovništva samo su neki od razloga magične privlačnosti Balija. Broj turista na godišnjem nivou meri se u milionima. Znati kada je najbolje vreme za posetu može biti ključno za planiranje odlaska na ovo „Ostrvo bogova“.

U suštini, Bali ima dve sezone i dok jednu karakteriše kiša, druga je uglavnom sunčana. Kišna sezona najčešće traje od oktobra do marta, a za one koji pre svega žele lep provod uz dosta sunčanja, pravo vreme za posetu je između aprila i septembra. Tokom cele godine temperature se kreću između 23 i 35°C, ali vlažnost vazduha može dostići čak 85% u kišnoj sezoni.

Osim vremenskih uslova, treba uzeti u obzir i broj posetilaca. Jul, avgust i septembar su meseci koje većina odabere, ali gužve budu i tokom velikih praznika. Tada ne iznenađuju zastoji u saobraćaju, pa ni izuzetno povećani troškovi skoro svega – od smeštaja do suvenira.

No, ako vaša zamisao idealnog odmora podrazumeva lepo vreme, mnogo opcija za razne aktivnosti i razgledanja, manje gužve i pristupačne cene, najbolje vreme za posetu Baliju je tokom maja, juna ili oktobra.

Najprestižniji deo obale svakako je plaža Nusa Dua, na jugu Balija. Na njoj se nalaze i hoteli nekih od najluksuznijih svetskih brendova. Sitni beli pesak i plitko more su idealni za decu, a voda je na ovom delu ostrva znatno mirnija. O lepoti ove plaže svedoči i činjenica da je često birana kao idealna lokacija za venčanja.

Aktivnosti na Baliju ima zaista mnogo i retko ko ne uspe da pronađe nešto za sebe. Većinski deo stanovništva na ostrvu čine indonežanski hinduisti, čija kalendarska godina broji samo 210 dana i oni kao da žive za ceremonije. Ples je uvek u centru dešavanja na ostrvu, ma šta se radilo, što mnogo govori o duhu naroda i ostavlja malo mesta za neprijatnosti.

Od izleta, preko proslava do surfovanja i ronjenja. Na Baliju jednostavno ne može da bude dosadno!

Luxury Experience