Nadrealno iskustvo uživanja u srcu prirode

Najveće svetske prašume smeštene su u Amazonu, Kongu i jugoistočnoj Aziji, ali ponekada nije potrebno ići toliko daleko kako bi se uživalo u njihvoj lepoti i veličanstvenosti...

Zapravo, stanovnici SAD sada imaju priliku da pristupe jednoj prašumi, na sličnoj razdaljini kao što je nama ona u Bosni, mada ipak malo dalje. Kanada poseduje širok niz prirodnih čuda i prelepih pejzaža, koje ne možemo nabrojati. Decenijama unazad, prirodnjaci sa svih kontinenata posećuju ovu zemlju kako bi uživali u Great Bear Rainforest prašumi, predelu velikom preko 400 kilometara, smeštenom pokraj obale Britanske Kolumbije. Predivna kanadska prašuma prepuna je životinjskog sveta i u njoj je moguće videti divlje vrste kao što su kuguari, jeleni, divokoze, lososi, dok su Kermod medvedi definitivno glavne zvezde čitave predstave.

Putovanje u Kanadu možda jeste jednostavno njihovim komšijama, jer je njima potreban samo pasoš, ali ostatku sveta, u zavisnosti gde se nalaze, pružena je opcija da zaobiđu vizni režim i uđu u ovu zemlju sa eTA dozvolom. eTA je putnička autorizacija koja može biti daleko lakše nabavljena od kanadske vize, ili privremene boravišne dozvole u ovoj zemlji. Trenutno, turističko putovanje putem eTA dozvole predstavlja najbolju opciju.

Sudeći prema Nacionalnoj Geografiji, najbolje vreme za posetu Great Bear Rainforest prašume, jeste između kraja avgusta i sredine oktobra, kada se hiljade lososa vraća uzvodno uz reku, dovodeći medvede zajedno sa sobom, dok je najbolje vreme za pecanje u ovom predelu od aprila pa sve do oktobra meseca. Za razliku od lososa, obilje drugih ribnih vrsta tu su tokom cele godine, a ukoliko posetioci žele da vide bele Kermod medvede van sezone, potrebno je previše sreće i umeće lokalnih eksperata i vodiča sa dobrim veštinama praćenja ovih životinja.

Smeštaji Great Bear Rainforest prirodnog odmarališta

Kako bi pristupili ovoj prelepoj, udaljenoj prašumskoj lokaciji, svim gostima su potrebni lokalni smeštaji i u ponudi se nalazi nekoliko opcija između kojih mogu izabrati. Kada se upute na turu Great Bear Rainforest prašumom, gosti rezervata mogu odsesti u Tweedsmuir Lodge kampu, ili jednoj od 11 kuća i koliba, smeštenih u njegovom okviru. Ovaj kompleks smešten je usred Tvidsmuir Provincial Nacionalnog parka, koji se prostire na šezdeset hektara.

Smeštaj u Tweedsmuir Lodge kompleksu od kraja avgusta do sredine septembra, pruža gostima mogućnost putovanja Atnarko rekom radi uživanja u unikatnoj grizli turi. Ukoliko neko od posetilaca nije zainteresovan za plovljenje rekom ili turama sa predivnim medama, ostale pogodnosti koje ovo odmaralište nudi biće sasvim dovoljne da bi ispunile sve njihove želje.

Druga veoma interesanta ponuda jeste King Pacific Lodge, plutajuće odmaralište smešteno u Bernard Harburu. Ovi smeštaji sastavljeni su od 17 luksuznih soba i otvoreni su od juna do septembra meseca. Međutim, ovoj lođi moguće je pristuptiti jedino putem hidroaviona. King Pacific Lodge smeštaji nude pun paket interesatnih pogodnosti i aktivnosti, koje uključuju ture sa vodičima i transport svih mogućih vrsta, sobe sa obrocima.

Spirit Bear Lodge predstavlja odmaralište pokraj vode, koje takođe omogućuje impresivne kulturno nasledne ture u trajanju od tri do sedam dana. Između juna i jula, svi posetioci ovog kompleksa odmarališta mogu uživati u zadivljujućim pojavama burnih vodopada i bujnih biljaka u cvetu, dok avgust nudi pešačenje kroz šume i uživanje u pogledu na divlji prirodni svet. Septembar i oktobar, svim gostima nude zadivljujuće rečne površine, lososa koji se vraća radi parenja i predivne medvede u njihovoj pratnji, odlučnih da se dobro naručkaju pre nego što pristupe procesu hibernacije.

Doživljaj svih tura u ponudi pruža maksimum ovakvog putovanja

Prilikom posete Great Bear Rainforest prašume, veoma je važno da gosti odluče u kojim turama žele uživati, jer all-inclusive paket pokriva najveći broj mogućih potreba. Pošto se odmaralište nalazi na udaljenoj lokaciji, pre svega potrebni su transport i redovni obroci. Iz razloga što veliki delovi zahtevaju hidoavione, posedovanje paketa koji uključuje i transport predstavlja veoma bitnu pogodnost.

Istraživanje restorana u okruženju

Uživanje u pogledu na prirodu, kišnu šumu i brojne vrste divljih životinja, definitvivno je opčinjavajuće, ali i iscpljujuće iskustvo, tako da je izbor između nekoliko lokacija za uživanje u hrani obezbeđen, u zavisnosti od želja gostiju.

Svako ko voli ribu i krompir, može posetiti Dolly’s Fish Market. Uprkos tome što Dolly restoran nije preterano luksuzna niti ekstravagantna opcija za ručavanje, prilično je popunjena tokom leta i pruža sve što jedan ljubitelj morskih i rečnih plodova može poželeti. Ostala mesta namenjena ukusnim obrocima jesu restoran Bella Coola Valley. U ovom prostoru moguće je pronaći obilje eklektičnih opcija, ali lokalni stanovnici uvek preporučuju sočne burgere, nakalemljene svim što neko može zamisliti.