Otkrivamo 15 najlepših dvoraca u Evropi

Fascinantna arhitektura, misterija, elegancija i istorija su samo neki od razloga zašto su dvorci i zamkovi privlačne destinacije za turiste iz celog sveta.

Kada govorimo o destinaciji koja je ispunjena čarobnim zamkovima, Evropa zauzima prvo mesto jer je prožeta istorijom i prepuna istorijskih mesta koja datiraju vekovima i odolevaju vremenu.

Ali kako da znate kojim od mnogih zamkova u Evropi da date prioritet kada planirate svoje putovanje? Jedan od načina je da vidite koji se najčešće prikazuju na društvenim mrežama. Za ovaj članak smo prečešljali podatke o heštagovima na Instagramu da bismo sastavili listu najpopularnijih dvoraca u Evropi.

Od učenja o istoriji kraljevskih porodica, bitaka i ratova koji su se vodili u regionima i teritorijama širom kontinenta, kao i o vezama sa ovim dvorcima kroz krvne loze koje traju generacijama, posetioci će biti oduševljeni na svakom od ovih monumentalnih mesta. Milioni ljudi putuju svetom samo da bi napravili slike prelepih zamkova i stvorili sopstvene bajke.  

Ovi evropski zamkovi se ističu po svojoj lepoti, istoriji, snazi i međunarodnoj popularnosti. Ukoliko ove godine želite da istražujete najimpresivnije evropske zamkove, onda je naša top lista savršeno mesto za početak. 

Koji su to zamkovi koji su osvojili srca korisnika društvenih mreža, pogledajte u galeriji fotografija.

« 13 14 15 Pogledajte galeriju 2 3 4 »

Luxury Experience