MILANO - prestonica mode i fudbala

Više slika

Više slika

Ukoliko volite šoping, fudbal, operu i umetnost, neprevaziđena remek dela arhitekture i dizajna, posetite Milano… 

Jedan pogled na Duomo katedralu biće dovoljan da ostanete bez daha. Ovaj grad se smatra modnom prestonicom i centrom glamura, ali je dosta potcenjen kao istorijski i umetnički grad. Ne može baš da se takmiči sa Rimom, Firencom ili Venecijom, ali i Milano ima dosta svojih prednosti, a jedna od njih je i čuveno umetničko delo “Tajna večera” Leonarda da Vinčija. U ovom gradu postoji dosta zanimacija za sve ljubitelje umetnosti, tako da će svako pronaći nešto što mu odgovara.

Za ljubitelje sporta, tačnije fudbala, predlažemo posetu čuvenom fudbalskom stadionu San Siro. Neverovatna atmosfera čiji ćete deo postati kada dođete tamo ostaviće trag u vašem sećanju zauvek. Fudbal je definitivno najpopularniji sport u Italiji, a grad Milano je sedište dva poznata kluba, Milana i Intera, koji utakmice igraju na ovom stadionu. Ukoliko želite da se opustite i odmorite, posetite neki od mnogobrojnih fantastičnih kafea ili parkova, a tu je i predivna “Publići” bašta. Ova predivna zelena oaza sastoji se od mnogo fontana, statua i spomenika, a tu su i planetarijum i istorijski muzej.

Pinakoteka „Brera” je najbolja umetnička kolekcija koju možete videti u ovom gradu, obuhvata 700 godina umetničke istorije i ima dela poput Rafaelovog „Venčanja Marije i Josifa", Brera (Montefeltro) oltarske slike Pjera dela Frančeske kao i dela Kanaleta i Karavađa. Mikelanđelova Rondanini Pieta dela Mantenje, Belota i Kanaleta nalaze se u zamku Sforcesko. Istorijska biblioteka Ambrozijana, nazvana po zaštitniku Milana Sv. Ambroziju, čuva nacrte i zapise Leonarda da Vinčija. Naravno, ne možete posetiti Milano a da ne odete u šoping. Čuveni modni butici u Ulici Montenapoleone vizuelno su urađeni podjednako zanimljivo kao i najbolji muzeji u ovom gradu. Ovde možete pronaći veoma originalne poklone jer su rasprodaje česte. Milanski butici i prodavnice su među najboljima na svetu.

Prošetajte se i kroz ulice Dela Spiga, Sant Andrea i Manconi i otkrijte najbolje modne marke na svetu od Armanija, Dolče i Gabane, preko Prade, Valentina i Versaćea. Ima ih na hiljade i svako može da pronađe nešto po svom ukusu. 

Luxury Experience