Maldivi postaju još privlačniji - mada smo mislili da je to nemoguće

Maldivi su jedna od najznačajnijih i kako se ispostavilo, najlukavijih destinacija, koja je tokom ove godine uspela da promeni svoje prioritete i preživi pandemiju…

Čuvena ostrvska destinacija odavno praktikuje socijalno distanciranje svojim međusobno udaljenim odmaralištima, što je dodatno naglašeno efikasnim protokolima i PCR testiranjem prilikom dolaska gostiju. Njihov sledeći potez predstavlja svetsku premijeru, a lansiran je ovog meseca: u pitanju je prvi program lojalnosti koji nudi jedna zemlja. Sistem poput ovog, koji će uključivati ponude aviokompanija i hotela, može biti od ključnog značaja za zemlju u kojoj turizam predstavlja dve trećine njenog BDP.

Prema izvorima iz vlade ove zemlje, sistem će se zasnivati na tri nivoa, nazvana lokalnim maldivskim jezikom Aida, Antara i Abaarana – imenima koja znače bronza, srebro i zlato. Poput programa lojalnosti aviokompanija, njihovi nivoi odgovaraju poenima – 500, 2000 i 4000, sa različitim vrednostima za različite aktivnosti. Ukoliko pređete granicu, dobićete 50 poena, a ako provedete noć u situu, dobićete 5. Članovi njihovog novog kluba će moći da uživaju u velikodušnosti ovog programa nakon samo sedam dana ili četiri avanture, ukoliko odaberu Kudadoo ili Chedi Kudavillingili hotele, koji se nalaze na neverovatnim lokacijama.

Gosti i članovi kluba mogu zaraditi bonus poene uz pomoć specijalnih turističkih aktivnosti ili posete tokom specijalnih prilika, kao što su medeni mesec ili godišnjica. Svake godine, program će objaviti kalendar koji će naglasiti datume koji donose bonuse. Kada se radi o pogodnostima koje klub pruža, one za sada nisu sasvim jasne, ali će verovatno uključivati VIP varijante i popuste u Duty Free šopovima.

Prema mišljenjima stručnjaka, ovaj potez je Maldive pretvorio u obične destinacije (ako Maldivi ikako mogu biti opisani kao obični) u zaista spektakularnu, što će dodatno oduševiti sve njihove posetioce. Na kraju, možemo samo reći da definitivno želimo da budemo članovi ovog kluba.

Povezane teme