Magični grad - Helsinki

Više slika

Više slika

Helsinki je sjajni grad na moru, veoma uzbudljiva i dinamična destinacija…

Finska je zemlja čistog vazudha, prirodne lepote i neverovatnih pejzaža. Sjajno mesto za posetu i u toku leta i u toku zime, ona ima jedinstveni šarm i kvalitete. Ovo je pravi nordijski raj u kome možete uživati u nezamislivim izlascima i zalascima sunca. Finski gradovi imaju dosta toga da vam ponude, poput interesantne arhitekture, avangardnog dizajna i muzeja, ali i neobuzdani noćni život, posebno u prestonici ove zemlje, šik, kulturnom i modernom Helsinkiju.

Interesantna geografija obale ovog grada uključuje veliki broj zaliva, laguna i interesnatnih ostrva. Luka je samo srce grada, a posmatranje ogromnih trajekta koji dolaze i odlaze je aktivnost koja opušta i koja vas vodi u magični svet Helsinkija.

Grad je doživeo brz procvat nakon Drugog Svetskog rata, te sada u njemu živi jedna desetina čitave populacije Finske. Najveći broj restorana, hotela, muzeja i kafea nalazi se na jednom poluostrvu, koje je sada centar ovog grada. Helsinki je relativno mlad grad, u odnosu na druge evropske metropole.  Tri veka, ovaj grad je imao svoje uspone i padove kao trgovačka luka. Skoro čitav grad bio je uništen u požaru, što možda i nije bila tako loša stvar, jer je zahvaljujući nemačkom arhitekti zaduženom za obnovu i ponovnu izgradnju, Carlu Ludvigu Engelu, dobio zadivljujuću neoklasičnu arhitekturu. U arhitekturi se primećuje uticaj Stokholma i Sank Peterburga, a rezultat te kombinacije je današnji grad Helsinki, mesto koje je primamljivo i distinktivno, i koje se razlikuje od svih drugih skandinavskih prestonica. U njemu možete otkriti bezbroj predivnih detalja, poput gargojla, zgradu oslikanu jakim bojama, kao i više od 400 stotine parkova, stvorenih za uživanje.

Danas, Helsinki je mesto gde se susreću istočna i zapadna evropa, sa imidžom kosmopolita, u kome živi dosta različitih nacija i u kome se govori dosta jezika. Letnji barovi i kafei u samom centru grada su mesta okupljanja svih vrsta ljudi koji uživaju u predivnim scenama koje je stvorila priroda.

Luxury Experience