Luksuzni turistički vodič kroz zadivljujuću Švajcarsku

Kada putujete u zemlju koja je poznata po svojoj divnoj čokoladi, izuzetnim satovima i još mnogo toga, dobro je biti spreman, pa nije na odmet da pročitate naš kratki vodič za putovanje...

Iako nije velika, Švajcarska je zemlja prirodnih lepota, koja će vas očarati planinskim vrhovima i stazama na kojima možete uživati u skijanju tokom zime, svežim alpskim vazduhom, kao i mirnim jezerima koja su idelna za blažena jedrenja tokom leta. 

Prirodne lepote nisu jedino što privlači turiste iz celog sveta. Ova centralnoevropska država graniči se sa Italijom, Francuskom, Nemačkom, Austrijom i Lihtenštajnom i ima četiri zvanična jezika – nemački, francuski, italijanski i romanš, što pokazuje koliko je Švajcarska svestrana. 

U Bazelu se, na primer, može stajati na vidikovcu i "špijunirati" nemački, francuski i švajcarski krajolik zahvaljujući položaju blizu granica, dok je Ženeva, okružena francuskom zemljom, pod velikim uticajem susedne zemlje, od jezika do gastronomije.

Na drugim mestima u zemlji, posetioci će pronaći fantastičan izbor znamenitosti koje treba istražiti, od vrhova planina do blistavih jezera, privlačnih sela i gradova sa istorijskim znamenitostima.

U galeriji pročitajte šta ne smete propustiti ukoliko planirate da uskoro posetite Švajcarsku! 

« 1 2 3 »