Lisabon, grad naoružan šarmom i glamurom

Često govore da je istorija nekog grada utisnuta na njegove fasade...Opisan je kao "Grad velikih pomoraca-istraživača", a nosi i ime "Princeza okeana".

Ne bez razloga, grad na sedam brda, Lisabon, jedan je od najlepših i najautentičnijih glavnih gradova Evrope – grad sa dušom i muzikom fada.

Portugalska prestonica sa mediteranskim temperamentom i sa 290 sunčanih dana godišnje, ima prelepe ulice sa impresivnim građevinama, tipične keramičke pločice - azulejos - i još mnogo toga u ponudi.

Njegova jedinstvena arhitektura čini ga integralnim delom portugalske kulture i identiteta.

Grad u kome se osećate sigurno bilo da lutate njegovim ulicama danju ili noću, gde je kuhinja prava umetnost i gde ćete pronaći hotele i restorane koji odgovaraju svakom ukusu, budžetu i zahtevu.

Otkrijte Lisabon, grad pun autentičnosti gde se stari običaji i drevna istorija mešaju sa nezaboravnim zabavama i hi-tech inovacijama.

Lisabon  kao da ne stari, ovo je grad ljubaznosti i neposrednosti na koju ćete naići ukoliko se slučajno negde izgubite. Iznad svega, Lisabon je poznat po svom gostoprimstvu na način koji je porodičan i veoma srdačan. Samo zbog ultra ljubaznih lokalaca naučićete da se na portugalskom hvala, kaže “obrigado”.

Inače, Lisabon nosi titulu najkul grada u Evropi, kao i grada koji je treći po ljubaznosti na svetu.

Možda ćete zavoleti Lisabon zbog njegovih spomenika, idealnih uslova za bavljenje sportom ili zbog ukusne gastronomije. Jedno je sigurno: sve vreme ovog sveta neće biti dovoljno da uživate u svemu što u ovom gradu možete videti ili raditi.

Ko poseti Lisabon ne sme da propusti slatkiš pastel de nata (čiji recept poznaje navodno samo troje ljudi na svetu) sa cimetom, grilovane sardine, azeitão sir, kao i da proba čuvena portugalska vina i voćnu sangriju.

Lisabon je deveti najposećeniji grad u Evropi nakon Rima, Istanbula, Barselone, Milana, Venecije, Madrida, Firence i Atine.

Napravite svoj izbor i dozvolite Lisabonu da vam oduzme srce.

N.V.T.