Krenite stopama Čarlsa Darvina i otkrijte Mauricijus

Ukoliko ste raspoloženi za neverovatne avanture, uživanje u besprekornoj prirodi i lepotama koje ona u sebi skriva, znate i sami da naša planeta ima brojne opcije za vas…

Postavlja se samo jedno pitanje – da li želite da budete moderni Robinzon Kruso, koji će uživati u osami nekog ostrva, uz nezaobilazni luksuz savremenog doba, ili ste spremni da metaforički rečeno isprljate svoje ruke i nađete se u ulozi istraživača koji je bio realni pionir našeg sveta. Čarls Darvin se na primer, smatra prvom osobom na svetu koja se popela na treću najvišu planinu Mauricijusa.

Prema navodima, Darvin je po prvi put posetio Mauricijus 1836.godine, kada se ujedno prvi popeo na treću najvišu planinu ostrva. Planina, Le Pouce, visoka je 812 metara, tako da je mogu osvojiti kako porodice, tako i parovi. U novoj ponudi Heritage Resorts, možete krenuti stopama Čarlsa Darvina u društvu profesionalnog vodiča, koji će vam otkriti sve tajne lokalne flore i faune. Kada dosegnete planinski vrh, bićete nagrađeni neverovatnim pogledom, bez premca. Na severu ćete videti mala ostrva koja leže nadomak Mauricijusa, dok ćete ukoliko pogledate prema zapadu, moći da vidite prestonicu, Port Luis.

Ukoliko i nakon svog planinarskog pohoda budete dodatno raspoloženi za istraživanje, možete posetiti neka od obližnjih, manjih ostrva uz pomoć glisera, u društvu vodiča Mauritian Wildlife Fondacije. Predlažemo vam da posetite Ile Aux Aigrettes, sa njihovim prirodnjačkim rezeratom i izobiljem endemskih životinja i biljaka. Možete naučiti sve o Ile de la Passe i njegovoj istorijskog i geografskoj ulozi tokom kolonijalnog perioda ili o Ile Aux Fouquets, koje je klasifikovano kao istorijski spomenik, gde se ujedno nalazi svetionik koji datira iz 1864.godine.