Krenite na putovanje oko sveta koje je inspirisano kraljicom misterije

Napravljeni itinereri vode goste na putovanje oko sveta koje treba priuštiti sebi bar jednom u životu.

Godine 1922. Agata Kristi se upustila u avanturu života. Ostavivši iza sebe svoj dom u Londonu, najprodavanija autorka svih vremena otišla je na putovanje u okviru trgovačke misije za promociju predstojeće izložbe Britanske imperije. Tokom narednih 10 meseci, putovala je svetom, šaljući nedeljna pisma svojoj porodici sa detaljima o njenoj izuzetnoj avanturi. Sada, da bi proslavili stogodišnjicu ovog istorijskog putovanja, Black Tomato i Agatha Christie Limited najavili su niz prilagođenih ruta inspirisanih njenim putovanjima.

Blisko sarađujući sa praunukom Agate Kristi, Džejmsom Pričardom, kako bi saznali intimne detalje o njenom putovanju, luksuzni agent za putovanja je osmislio višestruku avanturu dajući gostima jedinstvenu priliku da sami iskuse Grand Tour legendarne spisateljice, počevši u Velikoj Britaniji i putujući kroz Afriku, Australiju i Severnu Ameriku.

Razmišljajući o putovanjima svoje prabake i inspiraciji koja stoji iza ruta, Pričard kaže: „Ona je u to vreme bila mlada žena i pisala je divno živopisna i zanimljiva pisma svojoj majci i sestri u kojima je opisivala svoje avanture. Putovanja su imala toliko veliki uticaj na njene priče, da je izgledalo kao prirodan način da se obeleži taj događaj kreiranjem plana puta koji će pratiti njene stope.”

Zaista, ovo putovanje inspirisalo bi većinu najslavnijih dela Agate Kristi, od „Čoveka u smeđem odelu“ do „Ubistva u Orijent ekspresu“.

Sa iskustvom u stvaranju nagrađivanih imerzivnih doživljaja putovanja, Black Tomato je bio očigledan izbor za projekat. „To što nas je odabrala Agatha Christie Limited da reinterpretiramo ovo ikonično putovanje za modernu publiku, za nas je ponos i počastvovani smo što nam je povereno da odajemo pravdu njenom neverovatnom nasleđu“, kaže suosnivač Black Tomato, Tom Marčant.

Dakle, šta gosti mogu očekivati od četiri prilagođena itinerera?

Poput putovanja legendarnog romanopisca pre 100 godina, ponovo zamišljena Grand Tour počinje u Londonu. Gosti će boraviti u Braun hotelu u srcu Mejfera dve noći i popiti čaj sa britanskim istoričarem, Lusi Vorsli i Džejmsom Pričardom kako bi stekli fascinantan uvid u život i putovanja Agate Kristi.

Odavde putnici kreću u Južnu Afriku, odsedajući u raskošnom Belmond Mount Nelsonu, kao što je to uradila Kristi, u centru Kejptauna. Zatim slede Australija i Novi Zeland. Ovaj deo putovanja u trajanju od 16 noći počinje u Melburnu, gde će gosti posetiti veličanstveni nacionalni park Dandenong Ranges i krenuti prema Puffing Billy, jednom od najlepših očuvanih parnih vozova na svetu. Ostale zanimljivosti iz ovog dela putovanja uključuju jednodnevni izlet u Plave planine u Novom Južnom Velsu i obilazak Hokitike sa vodičem, mesta zlatne groznice Novog Zelanda iz 19. veka.

Konačno, gosti će krenuti u Honolulu da započnu poslednju deonicu putovanja. Od plovidbe duž živopisne južne obale Oahua do privatnog leta do Nijagarinih vodopada i istraživanja vinske zemlje uz degustacije u nekoliko butik vinarija, narednih 13 noći pružaju gostima priliku da iskuse Severnu Ameriku u njenom najboljem izdanju. Poput putovanja Agate Kristi, ponovo zamišljeni Grand Tour završava se u Njujorku obilaskom najboljih gradskih restorana sa vodičem.

Itinereri se mogu rezervisati zasebno ili kao jedno putovanje od 40 noćenja. Cene za itinerar Londona počinju od 2.700 dolara po osobi, Afrika od 7.238 dolara po osobi, Australija i Novi Zeland od 26.000 dolara po osobi i Severna Amerika od 18.354 dolara po osobi.