Korčula je zasenila san o Maldivima

Jedinstveno ostrvo Korčula nalazi se na petom mestu liste najlepših ostrva na svetu.

Globalni turistički portal Big 7 nedavno je objavio listu 50 najboljih ostrva na svetu. Na osnovu mišljenja čitalaca i uredništva portala, otkrili su najlepša ostrva na svetu, među kojima je i hrvatski biser.

Na listi su najlepše destinacije za odmor, kao što su Sejšeli, Barbados, Maldivi, Zanzibar, Bora Bora, ali sva ova prelepa ostrva zasenila je Korčula, koja je na petom mestu.

Prema legendi, hrvatsko ostrvo Korčulu osnovao je trojanski junak Antenor, svetac trojanskog kralja Prijama, koji je vladao tokom Trojanskog rata. Stari Grci su takođe voleli da Korčuli daju ime - „Crni Krf“ po broju vinograda i maslinjaka zasađenih na bujnom ostrvu.

Ovo živopisno ostrvo, nekada potpuno preplavljeno gustim, krševitim borovim šumama, naselili su talasi raznih naroda, od Ilira do Rimljana, koji su ostavili svoj trag. Danas posetioci mogu videti ruševine iz perioda koje datiraju od oko 1000 godina pre nove ere.

Mnogi turisti grad Korčulu nazivaju „malim Dubrovnikom“ zbog njegovih srednjovekovnih trgova, crkava, palata i kuća, dok plaže i gusta šuma nude zadivljujući pejzaž, manju verziju Dubrovnika, ali bez gužve.

Hrvatska se može pohvaliti brojnim naseljenim i nenaseljenim ostrvima, od kojih se svako po nekom obliku ističe i ima jedinstvene karakteristike, običaje i tradiciju. Ipak, najviše međunarodne pažnje privukla je Korčula.

»Šta ja mislim o Korčuli? Ako ste voljni da živite u trenutku i meditirate i morate da zamislite srećno mesto, to je to.“ rekla je Margaret iz Irske.

Evelin iz Francuske takođe hvali idiličnu Korčulu: „Vrlo je mirno i ljudi su veoma ljubazni. Gde god da odemo, srećemo ljubazne ljude, tako da mislim da ćemo se vratiti.”

Mnogo je skrivenih dragulja kojima se Korčula može pohvaliti, kao što je prekrasna plaža, koja osim sunca, mirnog, kristalno čistog mora i tišine pruža i pogled na ostrvo Lastovo, što ga s pravom svrstava na listu najtraženijih ostrva na svetu.

Luxury Experience