Kinezi su izgradili „lažni“ Santorini

Santorini u Kini? Ne, nije greška!

Grčko ostrvo Santorini jedna je od najpopularnijih destinacija za medeni mesec na svetu i samo ga Bali pobeđuje na rang listi. Tome svakako pomaže i veliki izbor restorana koji su spremni da pripreme romantične večere za zaljubljene parove. Osim toga, ostrvo oduševljava netaknutim plažama i fantastičnim pogledom.

Da li i vi volite da svoj odmor provodite na čuvenom grčkom ostrvu? Svako ko je proveo odmor na Santoriniju zna da je to jedinstveno mesto. Očigledno su Kinezi zavideli grčkoj klimi i lepoti jer su napravili... repliku grčkog ostrva. Kopija čuvenog ostrva nalazi se u kineskoj provinciji Junan.

Odmaralište, stilizovano po popularnom ostrvu, prostire se na površini od 3.700 hektara i koštalo je više od milijardu evra za izgradnju. Arhitektura i dekor ove neobične turističke atrakcije inspirisani su originalnim građevinama Santorinija i nude kineskim stanovnicima uvid u lepotu Mediterana. Smešteno na padini planinskog lanca Cangshan, odmaralište gleda na mirno jezero Erhai. Njegov pejzaž je prošaran raznim mogućnostima smeštaja, uključujući turističke gostionice, butik hotele, kulturne ustanove, smeštaj za odmor i vijugave staze sa cvećem i bujnim zelenilom.

Fotografije kineskog Santorinija postale su viralne na društvenim mrežama i nije bez razloga što zadivljujuće slike privlače putnike - posebno domaće - da istraže odmaralište.

Takođe nije iznenađujuće što se mnogi parovi odlučuju da svoje venčanje organizuju na ovom živopisnom mestu. Ostrvo nudi širok spektar izbora za parove koji traže različite vrste ceremonija.

Ovo nas podseća na čuveni mim: "Mama, da li možemo na Santorini?" „Napraviće tebi mama Santorini kod kuće.“

Sada, Kinezi stvarno imaju svoj Santorini!

Luxury Experience