Kineski brzi voz za Zimske olimpijske igre izgleda kao najluksuzniji avion

Kineski novi brzi voz toliko je luksuzan da će vas naterati da zaboravite na najotmenije kabine poslovne klase.

Dizajniran od strane Tangerine, vodeće svetske kompanije za dizajn enterijera avio-kompanija, voz prevozi medijsko osoblje i sportiste do i od centra Igara.

Ovaj luksuzni voz menja način na koji doživljavamo putovanje vozom koji sadrži niz opcija za sedenje u kombinaciji sa atraktivnom paletom boja inspirisanom kineskim nasleđem. Nije preterano reći da ima upadljivu sličnost sa luksuznim sedištima u Etihad ili Singapore Airlines. Čudo velike brzine razvijeno je posebno za prevoz sportista, medijskog osoblja i navijača iz Pekinga do ski centra u Zhangjiakou.

Dizajn enterijera futurističkog voza inspirisan je „fuzijom kineske kulture i zimskih sportova“. Prostor je dizajniran da izgleda kao privatna kabina aviona sa udobnim sedištima koja su obložena kožom uz veliki televizijski ekran, a tu je i sklopivi sto sa poslužavnikom i lampa za čitanje.

U odnosu na avione, voz nudi više prostora, bolju udobnost sedišta, veći prostor za skladištenje i tiše, privatnije okruženje.  Unutrašnjost izgleda upečatljivo sa sportskim zimskim izgledom koji uključuje motive kao što su pahulje, ledenice i rezbarije na snegu. Topla paleta crvenih nijansi nastala je zbog igara koje su se poklopile sa kineskom novom godinom.

Voz ima restoran pored VIP vagona i opremljen je barom i medija centrom. Medija centar igra vitalnu ulogu za putnike da uživaju u sportskim događajima na velikim televizijskim ekranima dok se nalaze na sedištima u obliku sofe radi udobnosti.

Sedišta u poslovnoj klasi opremljena su bežičnim punjenjem, ličnim ekranima i sigurnim stanicama za prtljag na strani sedišta. Ova ravna sedišta takođe mogu da se rotiraju!

Završetak Zimskih igara 2022. ne znači da ne možete da doživite vožnju vozom koji je dizajnian povodom ove manifestacije. Dok će voz imati važnu ulogu tokom Igara, njegova upotreba će se proširiti daleko nakon ceremonija zatvaranja i svi će imati priliku da se voze ovim luksuznim vozom redovnom linijom China Rail.