Kauai - zeleni biser Havaja koji svako mora posetiti

Više slika

Više slika

Kauai je jedno od najstarijih havajskih ostrva, staro oko 7 miliona godina prema procenama stručnjaka…

Kauai je takođe i savršeno tropsko ostrvo, sa najviše kiše, koja je uslovila rađanje bujnih zelenih prašuma, tropskih bašti i mnogo čega drugog zbog čega je poznato kao Garden Island. Ukoliko planirate posetu Havajima, Kauai mora biti na samom vrhu liste. Ovo ostrvo ima dosta predivnih plaža i prašuma, a dok ste tamo, na raspolaganju će vam biti i brojne aktivnosti i mesta koja možete istražiti. Lokacija koju odaberete za svoje odsedanje će odrediti sve ono što ćete videti i u čemu ćete moći da uživate.

Na ovom ostrvu, postoje brojni gradovi i naselja koja su vredna vaše posete, a samo ostrvo je poznato po svojoj ležernoj atmosferi i veličanstvenim pejzažima, sa izobiljem lepote. Možda ste se ikada zapitali šta je najbolje od najboljeg što ovde možete videti? Mi smo odlučili da vam predstavimo listu naših omiljenih aktivnosti.

Aktivnosti u prirodi

Kalalau staza

Na ostrvu, ova staza je jedna od najpoznatijih, sa svojim brojnim dolinama, vodopadima, morskim pećinama, prašumama i predivnom Kalalau plažom. Čitavu stazu možete istražiti za 3-5 dana, a možete doći do određenog dela i odlučiti da uživate u svim lepotama koje vam on nudi.

Waimea Canyon staza

Opisan kao Veliki kanjoj Pacifika, Waimea kanjon nalazi se u okviru istoimenog nacionalnog parka i obavezni je deo svake posete. Najpopularniji deo staze je Canyon trail, koji se može preći za 3 do 4 sata. Šetnja kroz kanjon će vam dati priliku da uživate u pogledu na scenske vulkanske stene i pećine, a završava se predivnim Waipo’o vodopadima.

Kilohana plantaža

Ako vaš šetnja kroz guste prašume i kamene vulkane nije najprivlačnija stvar na svetu, savetujemo vam da istražite Kilohana plantažu, istorijsku znamenitost koja je izgrađena 1930.godine, među poljima šećerne trske. Ovde možete degustirati rum, kupiti proizvode od molase i šećerne trske, a možete uživat i u pravom havajskom luauu. Plantaža nudi brojne atrakcije, uključujući i sopstveni železnički sistem.

Istraživanje ostrvskih gradova

Hanapepe

Hanapepe je maleni istorijski grad, koji vam nudi mirne, male i tihe ulice, ispunjene kafeima, umetničkim studijima i prodavnicama ručno izrađenog nameštaja. Glavna atrakcija je istorijski Hanapepe most, koji prelazi preko treće najveće reke Havaja.

Hanalei

Hanalei je opušteni surferski grad, gde možete uživati u savršenim plažama i visokim talasima, dok vas okružuju planine sa bujnim zelenilom. Kada završite sa surfovanjem, prošetajte kroz grad i istražite male prodavnice, restorane i tržnice.

Poipu

Veći od Hanapepea i Hanaleia, Poipu je prava atrakcija Kauaija. Tu se nalaze najosunčanije plaže ostrva i atrakcije poput National Tropical Botanical Gardens parka, koji je jedan od najboljih u svetu. Obavezno posetite stari Koloa grad, sa glavnom ulicom u kom se nalaze lokalne bakalnice i restorani sa porodičnim ponudama.  

Plaže

Poipu Beach Park

Ova plaža se nalazi u regiji prethodno pomenutog grada, gde se možete oprobati u ronjenju i istraživanju korala, sa izobiljem morskog života. Ukoliko ste dovoljno velike sreće, možda ćete se susresti sa slavnim zelenim morskim kornjačama.

Salt Ponds plaža

Smeštena nadomak Hanapepea, ova plaža jedna je od najboljih za porodice sa decom. Ovde se nalazi jedino prirodno slano jezero na Havajima, voda je relativno mirna i u njoj se može uživati bez brige o talasima.

Hanalei zaliv

Ova plaža poseduje beli pesak, koji kao savršeni kontrast dobija predivne planine. Sama plaža je jedna od najpopularnijih i poseduje ponešto za svakoga. Surferi mogu uživati u visokim talasima, a plivači se mogu zadržati bliže grebenu, gde je voda mirnija.

Kauai ostrvo je puno prirodnih čuda, i jednostavno je nemoguće pokriti sve u jednom tekstu. Ova destinacija poseduje najlepši izgled na čitavom svetu, predivne prirodne atrakcije, i sadrži najbolje od tri najpopularnija elementa – mora, prašume i planina. Svaki put kada dođete ovde, otkrićete nešto novo u čemu možete uživati. Jedno je sigurno – nakon prve posete ćete se svakako vratiti.

 

Luxury Experience