Jedno srećno ostrvo - Aruba

Više slika

Više slika

Bele peščane plaže, topli vetrovi i prijateljski nastrojeni ljudi samo su neki od razloga zašto se mnogi turisti vraćaju stalno na Arubu.

Aruba je ostrvo koje se nalazi u južnom Karipskom moru. Kada posmislite na Arubu, sigurni smo da pred očima imate slike zlatnih peščanih plaža i kokosovih palmi. Ali, Aruba nije samo to. Ovo ostrvo je raj i za avanturiste koji vole da istražuju. Zamislite samo da se u jednom trenutku izležavate i sunčate na plaži, a već u sledećem momentu obilazite pećine ili odlazite u istraživanje davno potopljenog broda?

Aruba je cela u kontrastima. Kupaćete se i sunčati dok će se po plaži šetati flamingosi. Prizori su nestvarno lepi.

Pored toga, Aruba nudi mnoštvo sportskih aktivnosti kao što su surfing, ronjenje, paraglajding, igranje golfa. Glavni grad Arube, Oranjestad, nudi bogat i intenzivan noćni život uz mnošto zabave koju nude lokalni klubovi i restorani.

Teško je odoleti toplom povetarcu koji vas stalno mazi na ovom ostrvu, palmama, bogatoj flori i fauni ovog ostrva. Aruba je najbolje ostrvo karipskog arhipelaga i zbog izvanrednih turističkih kapaciteta uključujući top hotele, neverovatna luksuzna odmarališta i ekskluzivne vile koje možete iznajmiti.

Eagle beach ili Orlova plaža na Arubi je proglašena za jednu od 10 najlepših plaža na svetu. Aruba ima najviše sunčanih dana od svih ostrva ovog arhipelaga, a nizak stepen vlažnosti vazduha čini ovo mesto veoma poželjnom destinacijom. Ovo ostrvo je idealna destinacija za medeni mesec, porodično letovanje ili romantičnu avanturu. 20 % ostrva čini Arikok Nacionalni Park koji je neverovatan prirodni rezervat i najveći nacionalni park na Karibima.

A hrana, to je tek posebna priča. Da li znate da je gotovo 90 različitih nacija umešalo prste u kuhinju Arube? Tako je njihova kuhinja mešavina mnogobrojnih svetskih kuhinja što za rezultat ima ukusna jela i specijalitete. Kombinacija južnoameričke kuhinje, španske, holandske, dala je izvrsne rezultate. Probajte obavezno tradicionalno jela Keshi Yena, Calco Stob, Funchi, Pan Bati, Ayaca, Curry Goat, kao i naravno svežu ribu.

Obavezno posetite sledeće restorane - The Kitchen Table by White, The Old Man and the Sea, Footprints Beach Grill, Zeerovers, MooMba Beach Bar & Grill, Pinchos Grill & Bar, Papiamento…

Ukoliko ne znate gde da odsednete na Arubi i tu smo pripremili zanimljiva odredišta. Bucuti & Tara Beach Resort Aruba, Amsterdam Manor Beach Resort, Boardwalk hotel Aruba, Casa del Mar beach resort… Svi svetski lanci hotela poseduju odmarališta baš kao stvorena za vas na Arubi.

Verujte nam na reč biće vam teško da se odlučite!

N.V.T.

Luxury Experience