Jedinstvena avantura do ivice svemira

U svetu postoji veliki broj ljudi koji obožavaju putovanje i koji su već otkrili veći deo naše planete, pa malo teže biraju svoju sledeću destinaciju…

Na njihovu sreću, planovi za putovanja transformisali su se u nebeski događaj, jer je kompanija nazvana Space Perspective odlučila da nam ostvari snove o putovanju u svemir, radeći to uz pomog ogromnog balona ispunjenog vodonikom. Zvuči kao plod mašte, zar ne? Ipak, prema svemu sudeći, ta mašta će uskoro postati deo stvarnosti.

Iskustvo van ovog sveta odvešće osam putnika na putovanje koje traje šest sati – sve do same ivice svemira. Dobićete priliku da vidite planet iz sasvim novog ugla, baš kao i tamu svemira koji nas okružuje, na visini od oko 30 kilometara.

Startup kompanija već sada razvija Spaceship Neptune posadu i dok će svoje letove, koristeći naučne istraživačke tovare, početi da testira iduće godine. Prve avanture sa ljudima će se verovatno odigrati za oko tri ipo godine. Neverovatni “svemirski brod” ima jedinstveni gornji deo, koji je okružen velikim prozorima koji vam daju priliku da uživate u zaista neverovatnom pogledu. Tu se takođe nalazi i minibar, zajedno sa toaletom.

Balon će nežno prevesti svoje putnike do same ivice svemira, gde će provesti naredna dva sata, dajući im mogućnost deljenja ovog iskustva putem društvenih mreža. Potom, balon će se spustiti i sleteti u more, gde će brod prevesti putnike, kapsulu i balon.

Nećete biti u prilici da osetite bestežinsko stanje, ali ćete se svakako na zemlju vratiti sa jedinstvenim uspomenama. Inicijalna cena putovanja će biti oko 125.000 dolara po putniku, što je bukvalno pola sume koju ćemo morati da platimo za sub-orbitalne letove. Takođe, kompanija je otišla korak dalje i odlučila da budućim mladencima da priliku da svoje sudbonosno da izgovore upravo ovde.