Jean-Michel Cousteau Resort: Ronjenje uz svetlost zvezda na Fidžiju

Noć nudi mnogo prilika da se rade divne stvari.

Možete imati romansu sa tom posebnom osobom uz flašu dobrog vina ili se prošetati plažom obasjanom mesečinom ili biste možda radije proveli noć u gradu, večerali i plesali.

Ako vam ove opcije zvuče previše dosadno, uvek možete da se uputite u prirodu i da se zagledate u zvezde - a ako ste slučajno na Fidžiju i boravite blizu ostrva Vanua Levu, možete uroniti u vodu dok sunce zalazi i uživati u noćnom ronjenju.

Odmaralište Jean-Michel Cousteau na Vanua Levuu, sa stalnim morskim biologom, idealno je mesto za otkrivanje čuda morskog sveta tokom noći. Sa bogatim obiljem korala u blizini, oblast se može pohvaliti neverovatnom raznolikošću morskog sveta, kako faune, tako i flore i idealno je za ljubitelje prirode.

Dobra vest za one koji nisu ronioci, odmaralište nudi kurseve sertifikovane PADI, što znači da ćete nakon dovoljno obuke i vežbe u vodi na kraju moći da sebe nazovete „pravim“ roniocem i impresionirate sve vaše prijatelje. Ako pohađanje časova ne odgovara vašim interesovanjima ili rasporedu, mogućnosti za ronjenje i dalje postoje.

Odmaralište, sa zadivljujućim pogledom na zaliv Savusavu, specijalizovano je za sve vrste ronjenja. Džoni Sing, morski biolog na licu mesta, vodi noćne izlete ronjenja, koji otvaraju prelep i potpuno drugačiji svet u poređenju sa onim što zumirate kroz slanu vodu tokom dana.

Riba lav, riba papagaj, riba veverica, riba vojnik i noćni koral samo su neke od raznovrsnih vrsta koje će se verovatno pojaviti dok ronite okeanom kada padne mrak. Gosti svih uzrasta imaće priliku da vide i zaista dodirnu lignje koje lete kroz zaliv, a to je impresivno iskustvo koje ne treba propustiti.

Pred kraj avanture ronjenja, svetla na doku (koja nam omogućavaju da budemo svedoci celog ovog noćnog čuda) su isključena, omogućavajući gostima da uživaju u zelenoj bioluminiscenciji (koju stvarajuju određene vrste planktona)  pružajući očaravajuće noći ronjenja.

Dakle, čak i ako ste na Fidžiju samo da biste se opustili i niste toliko zainteresovani za ulaganje mnogo fizičkog napora što se tiče vaših aktivnosti, noćna avantura ronjenja će vas oduševiti. Plutanje u mirnoj vodi sa prirodnim svetom koji hipnotički vrvi oko vas trebalo bi da doprinese vašem opštem stanju blagostanja, dok vam pruža spektakularno iskustvo koje ćete pamtiti do kraja života.

Jean-Michel Cousteau je najbolje luksuzno eko-odmaralište sa 5 zvezdica na Fidžiju i nagrađivana luksuzna destinacija za odmor na ostrvu u južnom Pacifiku. Gosti otkrivaju zaista neverovatno iskustvo odmarališta — fokusirajući se na odmor i relaksaciju, autentičnu kuhinju i kulturu i istraživanje neverovatnih tajni prirode i lokalnog okruženja.