Italija će vam platiti 30.000 dolara da se doselite

Kada se usudite da sanjate o nečemu, staza koja vas vodi do ispunjenja vaših snova nikada nije jednostavna…

U svakom slučaju, nije ispunjena vinom, sirom i slikovitim, šarmantnim italijanskim gradovima koje možete nazvati svojim domom. Ako je deo vaših snova nova avantura i novi život daleko od haosa, evo prave prilike za vas. Kalabrija, smeštena u južnom delu Italije, nudi do 33.000 dolara svim ljudima koji su voljni da se dosele u njihova ruralna sela, kako bi se preokrenuo pad populacije u ovom regionu. Sela su poprilično nenaseljena, a vaša promena adrese, ukoliko ste spremni za ovakav izazov, bila bi ispraćena mesečnim prihodom koji potiče od lokalnih vlasti. Naravno, da biste postali dobar kandidat, morate ili pokrenuti svoj posao ili se zaposliti u nekoj od lokalnih radnji ili radionica.

Đanpjetro Kopola, gradonačelnik jednog od gradova koji su deo ove ponude, izjavio je: “Želimo da ovo bude eksperiment društvene inkluzije, koji će privući ljude da žive u ovom region, uživaju u njegovoj lepoti i ulepšaju nekorišćene gradske lokacije, poput sala za konferencije i manastira. Turizam koji je nerazvijen i kuće koje se prodaju za jedan evro nisu najbolji način za preobražaj i oživljavanje juga Italije”. Neka od pravila dolaze sa ovim ugodnim životom ispunjenim morskim vazduhom, pogledom na planine i zelenim okruženjem. Svi koji žele da se prijave moraju imati manje od 40 godina i moraju biti spremni za preseljenje za maksimalno devedeset dana nakon što je njihova prijava prihvaćena.

Ljudi koji se prijave dobijaće između 950 i 1200 dolara mesečno tokom dve ili tri godine ili jednokratnu stipendiju koja će im pomoći da lansiraju svoj novi posao ili aktivnost, uključujući motel, restoran, bar, farmu ili prodavnicu. Za sada, više od 832.000 dolara je određeno za korišćenje u ovoj šemi. Ako ste spremni da u potpunosti preokrenete svoj život, evo prave prilike za vas.