Istorijska Rokfelerova vila u Sent Bartsu prodata za 136 miliona dolara

Vila na obali od oko 130 jutara nekada je bila u vlasništvu Dejvida Rokfelera, a on ju je koristio kao vikendicu...

Vila na Sent Bartsu, koju je sagradio bankar Dejvid Rokfeler kasnih 1950-ih, prodata je za 136 miliona dolara. Novi vlasnik, Adam Sin, američki biznismen, želi da ovom istorijskom imanju vrati nekadašnji sjaj. U saopštenju, kupčev savetnik za nekretnine i predsednik Wimco Real Estate u Sent Bartsu, rekao je da je prodaja ozvaničena 7. aprila.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luxus + (@luxusplus)

„Ovo je najveća transakcija ikada zabeležena na ostrvu za jednu rezidenciju“, prokomentarisao je predsednik Sibarth Real Estate, jedne od vodećih agencija za nekretnine u Sent Bartsu.

Imanje je 1957. godine kupio Dejvid Rokfeler, unuk industrijalca Džona D. Rokfelera, a početkom 1990-ih kupili su ga Stiv i Linda Horn, producenti televizijskih reklama u Sjedinjenim Državama. Ova transakcija predstavlja dobar posao za teritorijalnu vlast Sent Bartelemija koja će prikupiti 5% iznosa, kao deo teritorijalnog zakonodavstva o taksi za registraciju transakcije. To iznosi „nešto više od 6 miliona evra“, rekao je njen predsednik Gzavije Lede.

U izjavi, Sin je rekao da je „oduševljen što je stekao tako kultni deo istorije“ i da „ne postoje trenutni planovi, osim želje da se imanju vrati slava tokom Rokfelerovih godina“. Mnogi delovi imanja su sada u prirodnoj zoni, što znači da postoje ograničenja u razvoju. Međutim, ostaje da se vidi kakve konkretne planove Adam Sin ima za novu vilu i ostrvo na kom se nalazi.

Luxury Experience